hirdetés
hirdetés

Húsz éves a MÁV Nosztalgia

A MÁV Nosztalgia Kft. 2012 december 19-én ünnepli 20. születésnapját, ebből az alkalomból 20 éve „ Dobog a mozdonyszív” elnevezéssel születésnapi programbemutatóval egybekötött tájékoztatót tartottak partnereik és a szakújságírók számára december 4-én, kedden, a Nyugati pályaudvaron.

hirdetés

Szendrey András, a MÁV Nosztalgia Kft. ügyvezető igazgatója a cég fejlődéséről elmondta, hogy a 2011-es eredményeiket idén megduplázták. Büszkeségük az 1912-ben gyártott Orient Expressz, amelyet közel 30 millió forintért újítottak fel.
Két éve nyílt meg a Vasúttörténeti Park, amely Európában a legnagyobb interaktív szabadtéri vasúti múzeum, és amelynek a cég egyik alapítója és üzemeltetője.
Megalakulásuk óta járnak újra a gőzvontatású nosztalgiavonatok a vonzó turisztikai központok felé, többek között a Dunakanyarba, Lajosmizsére és Egerbe. A Royal Hungarian Expresszel a 90-es évek második felétől már hálókocsikkal utazhattak egész Isztambulig az érdeklődők. Utasaiknak a vonatról leszállva programokat, szállást is kínálnak.

Szigeti András, a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési vezetője az idei év sikereiről és a jövő évi tervekről szólt. Kiemelkedőnek tartotta a Gyertyafény Expressz vacsoravonatokat, az élményvonatokat és a zarándokvonatokat. Elmondta, hogy prospektusukban már több mint 40 út szerepel, segítségükkel kilenc ország legszebb tájait érhetik el az utazók, és már olyan több napos útjuk is van, amelyben 4-5 országot érintenek.

Budai László, a Missio Tours vezetője bejelentette, hogy 2013. szeptember 28-án már Máriazellbe is lesz zarándokvonat.

A tájékoztatón elismerésüket fejezték ki a partnerek, majd az új Pullmann Club kocsiban a gasztronómai bemutató mellett a szakújságírók beszélgethettek a szervezőkkel, akik azt is elmondták, hogy az évfordulón születésnapi gőzmozdonyos utazást szerveznek a Lajosmizsei Tanyacsárdába. 2012. december 19-én, napra pontosan a két évtizeddel ezelőtti indulás után - gőzvontatású jubileumi vonat közlekedik Budapest – Nyugati pályaudvarról Lajosmizse – Nosztalgia Tanyacsárda megállóhelyre.

A MÁV Nosztalgia Kft. az elmúlt 20 év alatt a Lajosmizsei Tanyacsárdába az elmúlt 20 évben majd’ 700 alkalommal közlekedett. A gőzvontatású, vegyesen nosztalgia- és élményvonat kocsikkal közlekedő jubileumi szerelvény 2012. december 19-én 16.43-kor indul a Nyugati pályaudvarról, indulás előtt a pályaudvar Királyi várótermében (a 10. vágány mellett) várják az utasokat.

A Lajosmizse Tanyacsárda megállóhelyről a csárdába lovas kocsival utaznak majd, ahol cigányzenekar, játék, lovasbemutató és fergeteges hangulat vár mindenkire. Az est fénypontja a születésnapi köszöntő: 20 év képekben és történetekben. Nem mindennapi ruhakölteményekben tűnnek majd fel a MÁV Nosztalgia elmúlt 20 évének legfontosabb „főszereplői”.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai