hirdetés

Idén is díjnyertes a Villányi Pálinka

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Villányi Pálinka idén 11 pálinkával nevezett és mindegyikük érmes lett.

hirdetés

11 díj egy évben

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstoló keretein belül megtartott Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen 11 díjat vitt összesen a Villányi Pálinka: 4 arany, 6 ezüst és 1 bronz helyezést ért el. Az összes törkölypálinkájuk aranyérmes lett, és összességében is elmondható, hogy idén nyerték eddig a legtöbb díjat.

A törköly a fő profil

A rangos versenyen számos pálinkafőzde képviseltette magát, a bírák pedig napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak. Mivel a Villányi Pálinka profilja a törköly- és szőlőpálinka készítés, ezért talán nem is csoda, hogy a törkölypálinkáik ilyen jól szerepeltek a megmérettetésen és mind aranyat nyertek. a Villányi Pálinka Idei célkitűzése a törkölypálinka népszerűsítése, bebizonyítani azt, hogy a minőségi törkölypálinka szerethető, igazi magyar különlegesség.

Cseresznyében is kiválóak

A törköly be is jött a zsűrinek, de büszke lehet a pálinkamanufaktúra a Villányi Cseresznyepálinkára is, melyet kiválónak értékeltek, szintén aranyérmes lett. A cseresznyepálinka mandulás, mégis friss, citrusos íze a bírák tetszését is elnyerte. A Villányi Pálinka filozófiája, hogy a legkitűnőbb alapanyagokból a legjobb minőségű pálinkákat állítsuk elő, amelyek a Villányi borvidék hírnevét is öregbíthetik. A Magyarbólyban található pálinka manufaktúránknak nagy büszkeség és elismerés ez az eredmény, egyúttal inspiráló, hogy továbbra is magas minőségű kiválóságokat palackozzanak és új ízekkel merjenek kísérletezni.

Cél a minőség folyamatos fejlesztése

Az idei verseny a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválóság Program folytatása, amelynek célkitűzése a magyar pálinka minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése. Az eredményhirdetésen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarországon minden feltétel adott a kiváló minőséghez. Ehhez megvan az alapanyag - a sokféle zamatos kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is. A kiváló minőségű magyar párlatot pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

Villányi Pálinka Díjazottak a 2015-ös Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen

Arany:
Villányi Törkölypálinka Cabernet Sauvignon
Villányi Törkölypálinka 50% Villányi Cabernet Franc
Törköly Ópálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Cseresznyepálinka

Ezüst:
Villányi Cabernet Sauvignon Szőlőpálinka
Villányi Vilmoskörte Pálinka
Villányi Kajszibarack Pálinka
Villányi Ágyas Muskotály Szőlőpálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Meggypálinka - Limitált Pálinka Szelekció
Villányi Ágyas Szilvapálinka - Limitált Pálinka Szelekció

Bronz:
Villányi Meggy Pálinka

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai