hirdetés
hirdetés

Idén is indulnak újabb járatok a Ferihegyről

Egyre újabb járatok elindítását jelentik be a légitársaságok a 2014-es nyári menetrendi időszakra. A Wizz Air a napokban közölte, hogy a nyári időszakban a kelet-ukrajnai Donyeckbe indít járatokat, míg a Belavia belarusz légitársaság sűríti minszki járatait az idén nyártól - közölte hétfőn a Budapest Airport.

hirdetés

Újabb ukrajnai úticélra indít járatot a Wizz Air. A légitársaság ukrajnai
leánycégének gépe 2014. április 30.-tól hetente két alkalommal (szerdán és vasárnap) közlekedik A 320-as típusú gépeivel a kelet-ukrajnai Donyeck városa és Budapest között. Az Azovi-tengerhez közel fekvő iparváros lakossága mintegy egymillió fő, a szén- és acélipari fellegvárnak számító Donbassz-övezetben, a város vonzáskörzetében mintegy kétmillió ember él.

A másik légitársasági bejelentés a belarusz Belaviahoz fűződik: ők 2014. április 24.-től heti kettőről heti háromra emelik a Budapest és Minszk között közlekedő járataiknak a számát. Ez a járatbővítés igazolja az előzetes várakozásokat, amelyek szerint nagy szükség van közvetlen légi összeköttetésre a két, nagyjából tízmilliós lakosságú ország között. Újdonságnak számít az is, hogy a Belavia vasárnap csak Budapestre közlekedik Bombardier CRJ 200-as típusú gépeivel, míg a hétfői és a csütörtöki napon a budapesti járat továbbrepül a szerb fővárosba is.

A tavalyi évben egy sor új járat indult Budapestről Oroszországba, Belaruszba, Ukrajnába és a
Kaukázus térségébe is. A Wizz Air Moszkva Vnukovó repülőterére közlekedő járata annyira
népszerűnek bizonyult, hogy 2014 nyarától már naponta kétszer közlekedik Budapestről az orosz
fővárosba, az orosz UTair pedig Szentpétervárral köti össze Magyarországot.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója az úgynevezett keleti nyitást méltatva elmondta a reptér mellett az egész magyar turizmus számára óriási jelentőséggel bírhat, ha turisták és üzleti utazók tízezrei érkeznek a régiókból. A fehérorosz, orosz és ukrán járatnyitásokkal, -bővítésekkel újabb fehér foltokat fed le a ferihegyi kínálat Jandu szerint.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai