Indul a dubaji gasztro buli

A Dubaji Food Fesztivál (DFF), a város éves kulináris ünnepét rendezik  február 23 és március 11 között. Idén a fesztivál nagyobb és jobb lesz, mint eddig bármikor, hiszen a 17 nap alatt számos esemény, program, promóció és sztárséf várja az érdeklődőket.

A fesztivál keretén belül Dubaj legkiválóbb gasztronómiai kínálatát kóstolhatják végig az odalátogatók, nem beszélve arról a széles választékról, mely városszerte lesz elérhető. A legújabb ételtrendek figyelembe vételével a legritkább ételkülönlegességek is kivételes áron érhetőek el,változatos programokkal színestítve az eseményt. Issam Kazim, Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) ügyvezető igazgatója: “Nagy örömmel rendezzük a Dubaji Food Fesztivált idén is, hiszen az érdeklődők 17 napon keresztül élvezhetik a hihetetlen étkezési élményeket, a luxus ételkoncepciókat és a helyi ételek ízeit. A sivatagi vacsorától a lenyűgöző part menti éttermekig, a Dubaji Food Fesztivál fantasztikus lehetőséget kínál a dubaji gasztronómia megismerésére és megízlelésére.”

A 2017-es DFF fénypontjai: az Etisalat tengerparti kantin, a Miele Dubaji Étteremhét, Dubaj rejtett gyöngyszemei, és az Étkezz & Nyerj promóció.

A tengerparti kantin idén új helyszínen kerül megrendezésre – a Sunset Beach-en. Az Etisalat kantin egy szabadon látogatható tengerparti klub, ahol az emberek megízlelhetik a legkülönlegesebb ételeket, miközben szórakoztató, sport, fitnesz és családi programokat is kínálnak a szervezők. A kantint négyszer nagyobbra tervezik, mint tavaly, vagyis az Etisalat tengerparti kantin izgalmas házilag készített étteremkoncepciókat, ízletes food truck ételeket és egyedi tengerparti étkezési élményeket kínál. Az Al Islami Masterclass is helyet kap a parton, ahol a sztárséfeket csodálhatjuk meg a sport- és gyermekprogramok mellett.

A fesztivál kulináris élvezeteinek csúcspontját a Miele Dubaji Étteremhét jelenti, ahol Dubaj 15 legelőkelőbb étterme exkluzív, korlátozott számú, háromfogásos előre elkészített menüt kínál február 23 és március 4 között fejenként 16.000 Ft-ért. A dubaji étkezés legkiválóbbjainak egyedi ajánlata kihagyhatatlan, hiszen világklasszis élményekben lehet része a vendégeknek a nemzetközileg is elismert éttermekben, mint Gordon Ramsey Bread Street Kitchen-je az Atlantisban, a lenyűgöző Pier Chic, és a vibráló Scape Restaurant & Bar a Burj Al Arabban. Az amerikaitól az argentinig, a tengeri herkentyűktől a steakig, a világ minden tájáról megkóstolhatók a különlegességek.

Dubaj éves kulináris ünnepén, le lehet adni a szavazatot a Dubaj rejtett gyöngyszemei kampány ideje alatt. Amint megszavazzák a nyerteseket, az EAE ételimádói  jelentkezhetnek egy „rejtett gyöngyszemek” túrára, melyen végiglátogathatják a győzteseket a fesztivál ideje alatt. Ha pedig mindez nem lenne elég, mindenki, aki szavazott, automatikusan “bekerül a kalapba”, akik között kisorsolnak egy hároméjszakás kalandot Dubaj történelmi negyedének luxus butikszállodájában, egy túrát 2017 hivatalos rejtett gyöngyszem éttermében egy top ételszakértő körbevezetésével, továbbá egy luxus vacsorát két főre a város egyik legelőkelőbb éttermében.

A Dubaji Food Fesztivál iúj kezdeményezése az Étkezz & Nyerj, amely egy egész városra kiterjedő promóció, ahol az érdeklődők azonnali nyereményekkel gazdagodhatnak, amikor benéznek valahova egy-egy étkezésre a több mint ezer étterem közül Dubajban. A vendégek, akik legalább 2500 Ft-ot költenek a résztvevő éttermekben,  belépőkártyát kapnak, amely felfedi az azonnal átvehető ajándékokat. Ráadásul, a reptéri promócióban lehetőség nyílik egy fantasztikus ötcsillagos dubaji nyaralás elnyerésére is két főre az azonnali meglepetés mellett.  

Website: www.dubaifoodfestival.com 

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.