Indul a thai szezon!

Az AVIAREPS iroda, amely több légitársaság magyarországi képviseletét is ellátja, a múlt héten a kiutaztató irodák és a sajtó részére mintegy 40 fős study tourt szervezett az EVA Airrel, a Marriott-tal és a Thai Turisztikai Hivatallal közösen annak érdekében, hogy a szakemberek megismerkedjenek az EVA Air legújabb, Bécsből Bangkokba heti 4 alkalommal induló Boeing 777 típusú gépével, Thaiföld sokoldalú turisztikai kínálatával, valamint két bécsi Marriott szállodával, a Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel és a Courtyard Wien Schönbrunn - Marriott szállodákkal.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új Boeing 777 az EVA Airnél: maga a luxus

Az EVA Air a Star Alliance globális csoport tagja, heti 4 közvetlen járatot üzemeltet Bécs és Bangkok között, ezzel biztosítva a kedvező csatlakozást más népszerű thaiföldi és egyéb ásziai desztinációkba is. Persze aki a sokoldalú fővárosban is körül szeretne nézni, az EVA Air ingyenes stopoverének köszönhetően könnyedén megállhat pár napra Bangkokban is. Más légitársaságokhoz képest igen kedvező az ingyenesen feladható súlykeret is, hiszen már az economy osztályon is elérhetjük a 30 kg-ot, a közepes árkategóriájú elite osztályon 35 kg, míg a business osztályon 40 kg a feladható csomagok súlykorlátja.

Amellett, hogy az EVA Airt a világ 10 legbiztonságosabb légitársaságaként tartják számon, a Skytrax 5 csillagos légitársaság díja maga a minőség garanciája. A Star Alliance-tagság már jól ismert előnyei (törzsvásárlói kártya, pontgyűjtés) mellett az aktuális akciókkal, például a Green fare-rel, valamint az indulás előtt 45 nappal megvásárolható jegyekkel nagyon kedvező áron utazhatunk az ázsiai régióba.

Komfortos utazás nem csak üzletembereknek

Ha már nyaralunk, természetesen az sem mindegy, hogy ezt a hosszú utat milyen körülmények között tesszük meg. Az EVA Air vadonatúj Boeing 777-es gépével ugyanis a Bécs-Bangkok-Tajpej útvonalon minden eddiginél nagyon kényelemben utazhatunk. A kedvező árfekvésű economy és az extra szolgáltatásokat kínáló business mellett újdonságnak számít az elite fedélzeti osztály is, mely 45 fokban dönthető, széles üléseivel nyújt extra komfortot a hosszú út során.

Az ülések elrendezése is kedvező, hiszen a 2-4-2-es elosztás lehetővé teszi, hogy egy 4 fős család együtt beüljön például a középső zónába, de a családok kedvelik az ablak melletti kettes üléseket is, így egymás mögött lehetnek 2-2 széken, a gyerekek az ablak, míg a szülők a folyósó mellett. A külön monitor persze a gép minden ülésénél megtalálható, és a lábunkat sem kell behúzni. A business osztály halszálka alakban elhelyezett, középen kettes, a széleken pedig egyes ülései pillanatok alatt 2 méteres ággyá varázsolhatók, és egyéb extrák, például beépített hűtőszekrény, csatlakozók, kényelmes paplanok, komplett kiszolgálópult teszi magas színvonalúvá az utazást.

Jó ár-érték arány

Az EVA Air most aktuális promóciós árakat is kínál, méghozzá meglepően jó feltételekkel. A délkelet-ázsiai kikötőbe közlekedő légitársaság külön szolgáltatása, hogy bangkoki átszállás esetén is egy check-innel végigmehetünk, még abban az esetben is, ha a Bangkok Airways a csatlakozó járat. Beszállókártyánkat az első check-innél, már Bécsben megkapjuk a végső desztinációig.

A bécsi reptér lounge termét több légitársaság együtt használja. Itt a forró levesektől kezdve a hideg és meleg ételeken át a magazinokig, kényelmes fotelekig, tárgyalóasztalokig és magas színvonalú technikai felszereltségig minden megtalálható. Akinek nincs business jegye vagy valamelyike az ingyenes használatra jogosító ezüst, arany és platina kártyáknak, 30 euróért részesülhet ebben a plusz kényelemben és ellátásban.

Thaiföld, az egész éves desztináció

Ma már Thaiföld nem elérhetetlen a magyar vendégek számára, mindenképpen a kiváló ár-érték arányú desztinációk közé tartozik Tóth Attila, az AVIAREPS ügyvezetője szerint. A Thai Turisztikai Hivatal (TAT, Tourism Authority of Thailand) régióvezetője, Ali Marzouki a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar piacokért felel. A TAT a thai kormányzat által mintegy 50 éve működtetett marketingügynökség, már 10 országban van jelen képviselettel, melyet az évi 28,5 milliós turistaszám és az évi 18%-os növekedés messzemenően indokol. Csehországból és Lengyelországból évi 145 ezer, míg Magyarországról évi közel 25 ezer vendéget fogadnak. Az ország kínálata nagyon sokszínű, talán ezért sem próbálják kiemelni az egyik vagy másik vonzerőt, hiszen Thaiföldön talán az a legcsodálatosabb, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb kikapcsolódást. Ali Marzouki a szakembereknek részletesen bemutatta azt a 7 legfontosabb vonzerőt, melyre felfűzik ajánlataikat.

  • Thai kultúra (Thainess): a helyi kultúrát, az embereket jelenti, hogyan élnek, hogyan ápolják a helyi szokásaikat egészen a főzőtanfolyamoktól és a tradicionális helyi eseményektől kezdve a híres thai masszázsig.
  • Értékek (Treasures): a történelmi helyeket, a régészeti, építészeti, vallási örökséget és az erre épülő termékeket foglalja magában.
  • Tengerpartok (Beaches): Thaiföld egyik fő vonzereje. A családi, a romantikus partoktól kezdve az aktív és a természetes partokig minden fellelhető, nagyon ügyelve arra, hogy minden célcsoport megtalálja a számára legmegfelelőbbet.
  • Természet (Nature): ez a vonzerő az ország jelképeként is jól ismert elefántokra, tengeri búvárkodásra, vitorlázásra, öko- és kalandturizmusra vonatkozik, de a kempingezés szerelmeseire is nagy figyelmet fordítanak.
  • Egészségturizmus (Health, Wellness): az egészség, a meditáció, a gyógyítások mind jól ismert vonzerői az országnak.
  • Trendek, melyek szerint a világ legjobb bevásárlóközpontjai itt vannak, de a témaparkokat, az oktatási turizmust, a golfot, és a MICE-turizmust is a vonzerők között tartják számon.
  • A fesztiválokra is nagyon büszkék a thaiföldiek, nem véletlenül, hiszen egész évben rengeteg megaünnep és kisebb események sora várja a látogatókat.

Tóth Attila, mint a desztinációt jól ismerő szakember kiemelte azt is, hogy Thaiföld infrastruktúrája igen fejlett, rendkívül biztonságosnak mondható, mindemellett ár-érték arányban is kiváló a nemzetközi versenyben.

A Marriott Bécsben

Mitől is vonzó egy szálloda? Jó elhelyezkedés, kényelmes szobák, megfizethető árak. A Marriott két bécsi szállodája mindenben jeleskedik. Az elegáns Renaissance brand bár Magyarországon nincs jelen, Bécsben megtaláljuk. A brand bécsi szállodája, az Imperial Riding School Renaissance Vienna Hotel Ferenc József korában épült a Katonasági Lovaskiképző Tábor részére, melyre a szálloda visszatérő lovas szimbóluma még a standard szobákban is emlékeztet.

Pál Gabriella, a bécsi klaszter sales menedzsere elmondta, hogy a Belvedere mellett, a Ringtől mindössze 15 perc sétára elhelyezkedő szálloda szobái mintegy 4 éve lettek teljeskörűen felújítva. A felújítás során nagy figyelmet fordítottak a modern technológiára, hiszen a megfelelő wifiellátottság, a szállodai mobilkényelem ma már alapvető követelmény MICE-szektor számára.„A technológia a jövő, ez most a vendégeinknek a legfontosabb, korosztálytól függetlenül” – magyarázta Pál Gabriella.

A szállodában tartott konferenciák szüneteiben könnyen fogyasztható, egészséges szendvicseket kínálnak, ennek köszönhetően az ebéd- és kávészünetek rugalmasan és gyorsan kivitelezhetők.

Persze a 40 fős study tour csapattagjainként minden lehetséges kávészünetidőt túlszárnyaltunk, ugyanakkor feltöltöttük magunkat energiával a városháza előtti Christkindlmarkt bebarangolására.

Globális látásmód

A Starwooddal nemrégiben egyesült Marriottnál több lehetőséget is látnak a globális látásmódban. Ezért nem csupán egyes szállodáikban, hanem a régió megnövekedett szerepében látják a jövőt. „A jelenlegi világpolitikai helyzet miatt jelentősen növekszik a régió szerepe, hiszen a közép-kelet-európai országokat biztonságos desztinációként tartják számon a nagy nemzetközi cégek és szervezőirodák, ahol az adott költségvetésből világszínvonalon tudják megszervezni rendezvényeiket” - nyilatkozta Berkes Dorottya, a Marriott International Magyarországért és Dél-Kelet-Európáért felelős értékesítési vezetője. A bécsi szállodával kapcsolatban pedig elmondta, hogy a MICE-vendégek számára is kiváló helyszín a Marriott Imperial Riding School Renaissance Hotel, hiszen bár ötcsillagos színvonalat képvisel, mégsincs kategorizálva, mely különösen előnyös például az orvos és gyógyszerész üzleti utazóknál, ahol egyszerűen nem engedélyezik az ötcsillagos szállodai tartózkodást.


Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.