hirdetés
hirdetés

Ingyenebéd a GYSEV-nél...

Március 1 óta érhető el a GYSEV utazóközönsége számára a cég 17 személykocsijában az ingyenes, GSM hálózaton keresztüli, vezeték nélküli internet szolgáltatás.

Munkatársunktól

hirdetés

Az utazók csak a magyarországi vonalakon, a menetrendszerinti közlekedési időben szörfölhetnek a világhálón, a Sopron-Győr, Győr-Budapest valamint a tervek szerint, biztató utas-visszajelzés esetén akár a Sopron-Szombathely, Szombathely-Szentgotthárd vonalon. A jövőben akár 400%-kal is bővülhet az internettel ellátott vasúti kocsik száma - derült ki a budapesti Múzeum Étteremben, kedden megrendezett sajtótájékoztatón.
 
A vasúttársaság még tavaly nomvember 12-én írt ki közbeszerzést a szolgáltatás bevezetésére, melyre két jelentkező nyújtott be pályázatot, a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Magyarország Zrt. Utóbbi vitte el a pálmát 6,3 millióba kerülő ajánlatával, mely tartalmazza a technikai eszközök és háttér biztosítását. Az eszközöket a GYSEV saját emberei szerelték be. A január 24-é,n két éves időtartamra kelt szerződés értelmében a letöltési sebességnek 320 kbps felett kell lennie a szolgáltatás időtartamának 80%-ában.

Egyén helyett közösség

A közösségi közlekedés egyénivel szembeni előnyeit ecsetelve, Schwáb Zoltán, közlekedésért felelős helyettes államtitkár elmondta: az ár mellett elengedhetetlen a vasút által nyújtott szolgáltatások színvonala, az hogy milyen kiegészítő lehetőségeket biztosít utasai számára. A GYSEV és a Telenor ebbe az irányba tett egy lépést - tette hozzá az államtitkár. Schwáb Zoltán újságírói kérdésre reagálva elárulta: a MÁV is dolgozik az ügyön, a rendszer kiépítése folyamatos, az Új Széchenyi-terv keretében mintegy 3000 kilométernyi vasúti szakaszon internetezhetnek majd az utasok.

Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója elmondta: az új szolgáltatás világtrendet követ. Lépésével a cég illeszkedik az EU azon törekvéséhez is, hogy az autóban ülőket rávegye a vonatozásra, hiszen vasúton, különösen ilyen kényelmi szolgáltatásokkal az utazási idő munkaidővé válik.

Ezt megerősítette Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója. Laska hozzátette: a vasút remekül ki tudja váltani az egyéni autós közlekedést, de ő, mint skandináv férfiú javasolja: bringázzanak többet a magyarok, legyenek aktívabbak. „És kerekezés közben még mobiltelefonálni is lehet” - tette hozzá a Laska a reklámízű, a közlekedési rendszabályoknak némiképp ellentmonmdó, de szellemes megjegyzést.  

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai