hirdetés
hirdetés

Ismét útra kelnek az élmény- és zarándokvonatok

Közös sajtótájékoztatót tartott a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV Nosztalgia Kft. február 6-án, csütörtökön a Nyugati pályaudvar Királyi várójában. Buday László főszervező (Misszió Tours) elmondta, hogy idén is útra kel a Boldogasszony Zarándokvonat Csíksomlyóra, a Fekete Madonna Zarándokvonat pedig Lengyelországba. A csíksomlyói búcsúba és a lengyelországi Krakkóba, Czestochowába, valamint Tarnowba robognak a Misszió Tours zarándokvonatai.

hirdetés

A teljes utazás és program minden részletre kiterjedően szervezett, például a zarándokokat a vasútállomás és a szálláshelyek között különjáratos autóbuszok szállítják. Idén már harmadik alkalommal indul júmius 5-én Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony Zarándokvonat, a program szerint a zarándokok főpásztori szentmisén vesznek részt Gyimesbükkön. Pünkösdvasárnap reggel pedig Böjte Csaba testvér hirdet igét Gyergyószentmiklóson.

A Fekete Madonna Zarándokvonat június 23-án negyedik alkalommal kel útra a lengyelországi Czestochowába, a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű kegyhelyre. A zarándoklat első állomása a Lengyelország szíveként emlegetett Krakkó, majd két lelki élményekben gazdag napot töltenek a zarándokok Czestochowában. Hazafelé Tarnow, a „legmagyarabb lengyel város”, Bem József szülővárosa a zarándokút utolsó állomása.

Roman Kowalski lengyel nagykövet szerint már fogalom a hagyományos lengyel-magyar barátság, és nem csak a magyarok utaznak oda, de egyre több lengyel is kíváncsi hazánkra. Szeretik a magyar borokat, a meleg gyógyvizeket, és a magyar embereket. Március 15-én ismét megnyílik Krakkóban a magyar konzulátus, és ez sokat jelent majd mindkét ország számára – jelentette be a nagykövet. Csíksomlyóra már több lengyel hívő is jelentkezett, így együtt utaznak a magyarok és a lengyelek – tette hozzá Budai László.

Szendrey András, a MÁV Nosztalgia Kft. igazgatója elmondta, hogy a Zarándokvonatok minden kényelemmel felszerelt élménykocsikkal közlekednek, melyek osztrák szabadalom alapján készültek. A hosszú utazásokra specializálódott rendkívül kényelmes, nagy lábterű, dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban névre szóló helybiztosítást kapnak az utasok. A vonaton étkezőkocsik és a kávépontok gondoskodnak a vendégek kiszolgálásáról.

Az igazgató elmondta azt is, hogy az utazások komfortfokozatát emelik azzal, hogy beállítanak még két kocsit, így a vonatok hossza fél kilométer is lehet.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai