Itt a Bocuse D’Or idei sütőszenzációja

Mikor egy olyan rangos főzőversenyről van szó, mint a Bocuse D’Or, nem mindegy, hogy milyen eszközök segítik a a részt vevő szakácsok munkáját. Szeptember 25-én a Coninvest konyhájában bebizonyosodott, hogy erre a Convotherm 4 sütőberendezése lesz jövőre a döntőn a legalkalmasabb. Az eseményen Várnagy Attila chéf mindent kihozott a kombipárolókból, a mesterszakácsokból álló vendégseregnek pedig nem volt más dolga, mint megkóstolni a gasztronómiai remekműveket

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A rendezvény apropóját a Convotherm termékcsalád negyedik generációjának megjelenése adta, melyet a márkától megszokott német precizitással, közel négy év kutatómunka után kezdtek el értékesíteni, immáron Magyarországon is.

A főzőbemutató két főszereplője Christian Galler és Várnagy Attila volt, akik a cég képviseletében élőben prezentáltak mindent, amit érdemes tudni a gépekről. A világ második legnagyobb kombisütő-gyártójának története után kezdődött meg annak a hét fogásnak az elkészítése, melynek során kiderült, mennyi új funkció és lehetőség rejlik a C4-ben.

 Az ízletes bruschetták és különleges parmezán chipsek elfogyasztása után tíz perccel már a grillezett zöldségeket tálalták. Ennek kapcsán Várnagy Attila elmondta, hogy olyan megbízhatóan pontos a hőmérséklet beállítása, rakhatjuk bármennyire tele a sütőt, hogy például a cukkini és a padlizsán sem kívánt előfőzést, mégis ízes, de szilárd állagú maradt. Ráadásul az öt különböző tepsiben más-más sütési idő lett beprogramozva, és ha ez nem lett volna elég látványos, a legalsó részen már sült a kacsamell, mely a beszerelt maghőmérő egyidejű használatának köszönhetően kívül ropogós, belül tökéletes rózsaszínű lett.

Várnagy Attila laza könnyedséggel gyártotta a gasztronómiai csodákat, amiben jócskán szerepe volt a Convotherm párolójába szerelt intelligens, digitális rendszernek, mely mindig jelzi mikor van kész az étel, mikor melegedett fel a sütő, és akár azt is, hogy melyik receptnek megfelelően mi a következő lépés, amit el kell végeznünk.

 A főzőbemutató azt is bebizonyította, hogy teljesen mindegy, hogy éppen a molekuláris gasztronómiáról vagy egy egyszerű rántott szeletről van szó, a Convotherm 4 gyorsasága és megbízhatósága garancia a sikerre. Az utóbbi fogás érdekessége volt, hogy az olajat egy porlasztókészülékkel oszlatták el a nyers húsokon, hogy aztán a színük, az illatuk és az ízük is a legjobb vasárnapi ebédre emlékeztesse az embert. Ahhoz képest, hogy hét különböző ínyencséget fogyasztottak el a vendégek, a szakács és a berendezések meglepően tiszták maradtak az esemény végére. Ehhez kapcsolódóan kiemelték, hogy a C4 tisztítórendszere amellett, hogy energiatakarékos, úgy van kialakítva, hogy a vegyszerrel egyáltalán ne kelljen érintkeznie a kezelő személyzetnek. Ráadásul egy beállítás helyett 3x4 alapprogram használható, melyeket a sütő szennyezettségétől függően lehet elindítani.

A főzőshow végén, a kedves desszertként emlegetett csokitorta elfogyasztása után Hamvas Zoltán, a Bocuse D’Or magyarországi elnöke is csak megerősíteni tudta, hogy jó döntés volt a rangos főzőversenyre a sütőberendezések közül a Convotherm 4-et választaniuk.

Forrás: Vendég & Hotel


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.