hirdetés
hirdetés

Izgalmas programok Békés megyében

Izsó Gábor, Békés polgármestere többedmagával fogadta a szakújságírókat az Utazás 2012 kiállítás Békés megyei standján. Magával „hozta” Szarvas és Füzesgyarmat polgármesterét is. És hogy rendhagyó legyen a sajtótájékoztató, a megnyitó a Monte Cristo című darabból elhangzott részlet volt. 

hirdetés

Békés a Körösök fővárosa, évente több ezer ember vizitúrázik, folyamatosan fejlesztjük a turisztikai lehetőségeket. Emellett csaknem félmilliárd forintból bővítik és korszerűsítjük a békési szennyvíztisztító-telepet – közölte Izsó Gábor, majd elmondta: az önkormányzat egy uniós pályázat keretében nyert el több mint 390 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, sőt az EU Önerő Alapja további, közel 42 milliós segítséget nyújtott a városnak.

Így a 498.7 millió forintba kerülő fejlesztéshez az önkormányzatnak, saját forrásként csak 66.9 millió forinttal kell hozzájárulnia. Megjelentették a Békés kártyát, amellyel 500 forintért már 40-41 helyen 5-10 százalékos kedvezménnyel vehetnek igénybe különböző szolgáltatásokat.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere a város és környéke természeti értékeinek felsorolása után bemutatta Fekete Pétert, a Szarvasi Víziszínház igazgatóját, aki a színház látogatottságáról szólt, és az új programokról.

Bere Károly Füzesgyarmat polgármestere arról tájékoztatta az újságírókat, hogy 9 településükkel közösen működtetnek turisztikai egyesületüket, különösen kiemelkedő sikert értek el túzok rezervátumukkal és lovasturizmusukkal.

Ambrus György, a megye olimpiai mesterszakácsa a Pusztaottlakán megrendezendő LikeFestről, leánykori nevén Tepertőfesztiválról szólt, amelyet augusztus 15 és 20-a között rendeznek meg. Mint mondta egyedülálló vidéki fesztivál gazdái kívánnak lenni, 2-3 éven belül a Sziget méreteivel konkurálva.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai