hirdetés
hirdetés

Izrael: vallások és kultúrák olvasztótégelye

Izrael sokszínű, izgalmas és biztonságos ország. Képes beszámolónk a Tel Aviv - Haifa - Jeruzsálem - Holt-tenger négyszögből. 

hirdetés

Első pillantásra elég furcsa látványt nyújtanak Izrael utcáin az M16-os géppisztollyal sétáló huszonéves lányok és az övükbe dugott pisztollyal kiránduló, civilbe öltözött fiatalemberek, de ezt gyorsan meg lehet szokni. Egy idő után már a néhány stratégiai útvonalon, így például a Tel-Aviv és Jeruzsálem közötti autópályán felállított ellenőrző pontokon posztoló katonák sem tűnnek fel. Végülis a dolgukat végzik, az itt élők és a turisták biztonságát védik. Az pedig, hogy a turisták biztonságban érezzék magukat, borzasztóan fontos, hiszen október-novemberben jön a turisztikai főszezon, és ismét turisták százezreit várják Izraelbe a világ minden részéből.

Haifa Bahai'i kertek
Haifa Bahai'i kertek

Az ideérkező külföldi turisták közül a legtöbben a Szentföld vallásos emlékhelyeit keresik fel, de népszerű a tengerparti nyaralás a Földközi-tengernél, illetve az ország túlsó végében, a Vörös-tengernél is. Újabban az ökoturizmus és a természetjárás is fellendülőben van, aki pedig kozmopolita kulturális pezsgésre vágyik, annak Tel-Aviv az ideális célpont. Izrael sokszínűségére jellemző, hogy zsidók mellett szíriai, kopt, etióp és görög ortodox keresztényeket, katolikusokat, luteránusokat, muzulmánokat, a Bahai'i vallás követőit és drúzokat is találunk itt, akik szabadon gyakorolhatják vallásukat az országban. Jeruzsálemben a Szent Sír templomán katolikusok, örmény, görög ortodox, kopt és etióp keresztények osztoznak, mindegyik vallásnak saját szentélye van az isten házában. 

A minap az Izraeli Turisztikai Minisztérium és az El Al légitársaság meghívására magyar újságírók töltöttek néhány napot a közel-keleti országban. A tanulmányútról szóló részletes beszámolónkat néhány nap múlva olvashatják. Most előzetesként néhány kép következzen kedvcsinálónak!

Nézze végig galériánkat!

Jeruzsálemi háztetők
Jeruzsálemi háztetők

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai