Javuló eredmények a Zwacknál

A Zwack Unicum Nyrt. üzleti évének első negyedévében, 2022. április 1. és június 30. között 9,9 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 56 százalékkal többet, mint az előző üzleti év hasonló időszakában, nettó értékesítése 5,596 milliárd forintot tett ki, ami 56,1 százalékkal magasabb a bázis időszakinál - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A társaság adózott eredménye 1,254 milliárd forint volt ezen időszak alatt a bázisidőszak 683 millió forintjával szemben. A cég az üzleti év második felében jelentős fogyasztás visszaeséssel számol az előrehozott vásárlások és az inflációs környezet hatására, ugyanakkor a 2021/22-es üzleti éves jelentésben közzétett 2,2 milliárd forint profitcélt továbbra is elérhetőnek tartja.

A Zwack negyedéves jelentése szerint az április-júniusi bolti kiskereskedelemre vonatkozó piackutatási adatok alapján a magyar adózott égetett szeszesital piac 1,3 százalékkal csökkent, míg értékben 6,5 százalékkal nőtt. Ugyanezen időszakban a Zwack kiskereskedelmi értékesítése értékben 27,3 százalékkal emelkedett, a belföldi piacai értékesítése 56,1 százalékkal nőtt. A cég export árbevétele a negyedévben 566 millió forint volt, amely 29,3 százalékos emelkedés a bázis időszakhoz viszonyítva. A társaság célja megtartani piacvezető szerepét belföldön az égetett szeszesital piacon, és erősíteni az exportpiacot. A Zwack Unicum részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, az elmúlt egy évben a papír 16 200 forint minimumot, és 19 150 forint maximumot ért el.

Forrás: MTI


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.