hirdetés
hirdetés

Javuló utasforgalom az Airport Debrecenen

Az utaszám növekedésével zárja az évet a cívis város repülőtere, az Airport Debrecen.

hirdetés

A tavalyi 21 016 utas után várhatóan 26 ezerrel zárja az 2010-es évet a régió első számú repülőtere. Mint azt Farkas Andrástól, az Ariport Debrecen ügyvezetőjétől megtudtuk, a kiutazó charter utasok száma a szezon során összesen 18 768-at tett ki, míg a beutazóké 2 248-at.

Zajlik az élet
Utóbbiak a Németországból a Hamburg International járatian érkeztek kéthetente összesen 11 járaton Erfurtból és Lipcséből. Előbbiek összesen 68 járattal Tunéziába, Törökországba és Bulgáriába repültek nyaralásra, összesen 68 járaton. Az ügyvezető elmondta: igen jó kihasználtsággal közlekedtek a járatok; szeptemberben szinte 100 százalékos töltöttség mellett indultak útjukra az Airbus-ok, Boeing-ok és Embraer-ek. Erre korábban nem volt példa - tette hozzá Farkas András.

A fennmaradó közel 5000 utast a kisgépes, katonai forgalom valamint a város labdarúgó csapatát és szurkolóit a mérkőzések helyszínére zállító járatok jelentik - tájékoztatott Farkas András.

Jóllehet, idén nem közlekedett Debrecenből a korfui járat, de jövőre van esély az újbóli indításra - mondta el Farkas András korábban a Napi Turizmusnak. 

Mint arról korábban szóltunk a charterforgalom megtartása és bővítése mellett továbbra sem tesz le a debreceni repülőtér arról, hogy a régió első számú, menetrend szerinti forgalmat is bonyolító légikikötőjévé váljon.

Mivel a cívis város légikikötője nem csupán szezonális idegenfogalmi termékekhez kapcsolható, hanem az ország második legnagyobb, számos kulturális, gazdasági és idegenforgalmi vonzerővel rendelkező városának repülőtere, így indokolható a nemzetközi menetrend szerinti forgalomba történő bekapcsolása.

Egy ráhordó járat beindításához előkészületként a repülőtér készített egy felmérést a régió valós igényeiről. Mint Farkas Andrástól megtudtuk, a felmérés elkészült, ennek birtokában folynak a tárgyalások légitársaságokkal. Ugyan Farkas András konkrétumokat még nem kívánt elárulni, de annyit közölt: ideális az lenne, ha Európa nagy gyűjtő repülőterei közül Münchenbe vagy Frankfurtba tudnának a régió utasai eljutni valamely nagy német légitársaság járatán.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai