hirdetés
hirdetés

Jelentősen több foglalás tavaszra, mint tavaly ilyenkor

Napról  napra nő  a  foglalások  száma a Nemzeti  Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján. A foglalások azt mutatják, hogy a legnépszerűbb időszak a közelgő húsvéti szünet, de az elmúlt hetekben elkezdődött a májusi és a nyári előfoglalási hullám is, ezekre a hónapokra a szállásadók egyre több foglalást rögzítenek.

hirdetés

Ahogy közeledik a húsvét időszaka, úgy emelkedik a leadott foglalások száma is - áll a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében. Januárban 100 ezer új vendégéjszakát rögzítettek áprilisra, februárban a foglalások napi átlagos száma 33%-os növekedést mutat. Májusra eddig 625 ezer vendégéjszaka realizálódott az NTAK-ban, ez 11%-kal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban. A foglalások száma napról napra emelkedik. 2021. áprilisra 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel jelenleg az NTAK-ban, ennek 34%-a a tavaszi szünetre érkezett, tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken.

Az MTÜ a közleményében azt is kiemeli, hogy az utazási kedv élénkítéséhez nagyban hozzájárul a SZÉP Kártya, amelyre tavaly közel 20%-kal többet utaltak  a  munkaadók,  köszönhetően  a kedvezményeknek.  Év  végére  a  feltöltések  mértéke megközelítette  a  300  milliárd  forintot, amelynek  nagy  részét  a  turizmusban  költik  majd  el  a kártyabirtokosok, így a turisztikai szolgáltatók erős forgalomra készülnek.

A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai  attrakciók  készen  állnak  a járványügyi  előírásoknak  megfelelő  nyitásra,  a  vendégek biztonságos fogadására.  Az  MTÜ  bízik  abban,  hogy  a  turizmus  biztonságos  keretek  között hamarosan újraindul, ám a nyitás továbbra is az átoltottság függvénye.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai