hirdetés
hirdetés

Jó ütemben halad a Büki Gyógyfürdő fejlesztése

A többfunkciós épületcsoport kialakítása jó ütemben halad Bükfürdőn. Száz fürdőzőt is fogadhat majd az új, különleges Szaunavilág, a pihenésről a 100 férőhelyes fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakertek gondoskodnak.

hirdetés

Új otthont kapnak a rekreációs, rehabilitációs, egészség-megőrzési célú, wellness jellegű szolgáltatások a Wellness Centrumban, és új beltéri kétszáz fős étterem is létesül. Gyermekfoglalkoztatót alakítanak ki, és az élményfürdő pihenőterekkel, új gyermekmedencével és beltéri csúszda-együttessel is bővül. Dolgoznak a munkások az új bejáraton is, amely az egyes egységek önálló megközelítése érdekében létesül majd a fedett fürdő épülete és a Fizioterápiás Intézet között.

Az egyes szolgáltatási alapegységek (Gyógyfürdő, Rekreációs Park-élményfürdő és Szaunavilág) a fejlesztéseket követően önállóan működtethetők, és egymástól függetlenül is megközelíthetőek lesznek egy fedett folyosón keresztül külön belépőjegytípusok segítségével.

Az épületegyüttest előreláthatólag még idén nyáron átadják a vendégeknek. A fejlesztések az Európai Unió támogatásával, az Európai regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával folynak a Büki Gyógyfürdőben.

Népszerű a felnőtt-játszótér és a gyógykemping

A turizmus szakemberei szerint nemcsak a fürdőket, de környezetüket is szépíteni kell. Bükfürdőn erre nem lehet panasz. Pálffy Tamás, a Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke munkatársunknak arról számolt be, hogy a közel egy éve létesített ingyenes felnőttjátszótér nagyon sikeres, a főszezonban egy nap 300-400-an használják, és ezek a kültéri kardiógépek a felnőttek rekreációját segítik. Akár fürdés előtt, vagy utána szabad levegőn tudják a vendégek átmozgatni izmaikat. Az egyesület elnöke a játszótér kibővítéséről is beszélt, elképzelése között szerepel egy mozgássérültek részére felszerelt játszórész, illetve egy különleges gyermekjátszótér építése.

A gyógyfürdővel közvetlen összeköttetésben álló Termál Gyógykempingben már nagy élet folyik Láng Veronika marketing ügyintéző szerint. A szezon március közepétől október végéig tart a kempingben, a visszatérő vendégek már megérkeztek, hosszabb időt töltenek itt. A kemping megnyitása óta 2010-ben érkezett a legtöbb vendég. A küldőországokból érkezők 38,33 %-a cseh, 34,33 %-a német, 14,86 %-a osztrák, 3,90 %-a magyar, 3,58 %-a lengyel és 5,00 %-a egyéb nemzetiségű volt. Az ország egyik legnagyobb kihasználtságú kempingjében közel 12 év alatt több mint 750 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek, ami kiemelkedően magas szám kempingek esetében.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai