Jön a 100 forintos tojás?

Vége lesz a ketreces állattartásnak. Az ágazati érintettek figyelmeztetnek, ezzel akár 100 forint fölé is ugorhat egyetlen tojás ára.

A ketreces haszonállattartás uniós szintű tilalmát akarják elérni az Európai Parlament liberális, baloldali és szélsőbaloldali, zöld frakciói - írja a Magyar Nemzet. Ennek érdekében támogatták azt a ketrecellenes mozgalmat, amely egy európai polgári kezdeményezésben a szeptemberi határidőre összegyűjtött annyi aláírást, amely jogalkotásra készteti Brüsszelt. Az állattartóknak, így végül a fogyasztóknak jelentős áremelkedéssel járó kezdeményezést 170 civil szervezet is támogatja, valamint egy Egyesült Államokban működő ernyőszervezet 15 millió forintnyi összeget ad új állatvédő csoportok létrehozására.

Az állatjóléti és klímaügyek végrehajtásáért a szocialista Frans Timmermans felel novembertől, aki korábban már ígéretet tett a szigorításra. Timmermans emellett támogatja az amerikai demokraták által a tengerentúlon életre hívott Green New Deal (zöld új megállapodás) európai meghonosítását is. Itthon a tojástermelőket sújtaná leginkább a lépés, ráadásul a nagy kereskedelmi láncok már bejelentették: 2025-től nem forgalmaznak ketreces tartásból származó tojást. A szakmai szervezet szerint ez ágazati összeomláshoz vezetne, mivel a technológiaváltás óriási költséggel járna, ráadásul a termelők éppen csak kiheverték a 2013-as kötelező áttérést az új, komfortosabb ketrecekre. Az újabb váltást a fogyasztók fizetnék meg: a tojás ára akár darabonként száz forint fölé is emelkedhetne.

Forrás: Infostart


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.