hirdetés

Jónás és a bálna

A bibliai történet szerint, amikor Jónást bedobták a tengerbe, egy cethal gyomrában élte túl a három napig tartó tengeri utazást. Jónás egyik mai utódja, az e névre hallgató kézműves sörház a pesti Bálna gyomrában már csaknem két (hó)napja nyitva – és egyre többen látogatják.

hirdetés

Ez már csak azért is nagy eredmény, hiszen amúgy a sokat megélt Bálna (lánykori nevén: Cet) gyomra igen üresen kong: az említett kézműves sörház, valamint egy-két korán bezáró kávéházon, kisbolton, kiállítási termen kívül semmi nincs nyitva a belsőjében.

Pedig ottjártunkor épp Radics Gigi koncertezett a legfelső szinten, de egy-két bágyadt nyugdíjason, meg néhány megrögzött Gigi-rajongón kívül mást nem találtunk az amúgy másutt a fővárosban ezerrel dübörgő szombat éjszakában.

De maradjunk a Jónásnál: Reketye Trifán Zoltán vágott bele a valóban nem mindennapi vállalkozásba, akinek alig pár hete volt megteremteni azt az indusztriális minimális designú tágas belső teret, amely jól illik az elsősorban fiatal közönséget megszólító helyhez.

Magyar kézműves sörfőzdéktől (Legenda, Brandecken, Kárpi) kínál különféle kézműves söröket, amelyek mind míves módon, adalékanyagok felhasználása nélkül készülnek, akárcsak azok a kézműves szörpök (cola stb nincs), amelyek szintén szerepelnek még a kínálatban.

160 nm-nyi terasz is tartozik Jónásékhoz, amely tavasztól- késő őszig nyilván közkedvelt lesz majd, főleg ha megvalósul az a fővárosi turisztikai elképzelés, miszerint tavasztól hajók állnak majd meg a Dunán a most még igencsak korgó gyomorral árválkodó Bálnánál. 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai