Jót tett a Brexit a brit turizmusnak

Az angol font jelentősen veszített értékből a főbb devizákhoz képest azután, hogy a britek megszavazták a kilépést az Európai Unióból. Ennek hatására viszont rögtön megnőtt a turisták érdeklődése a szigetország iránt.

A VisitBritain adatai szerint a június 24-ét követően minden idők legjobb hónapját produkálta a brit turizmus 2016 júliusában, amikor 3,8 millió látogató kereste fel a szigetországot, ami 2%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

„Azt szeretnénk, ha Nagy-Britannia az első helyen szerepelne azon a listán, ahová az emberek szeretnének elutazni. Most ráadásul kiváló lehetőség nyílt arra is, hogy az országot kiváló ár/érték arányú desztinációként mutassuk be, különösen az olyan távoli piacokon, mint Kína és a Egyesült Államok – nyilatkozta a VisitBritain vezérigazgatója, Sally Balcombe.

A népszavazást követően a font árfolyama tartós esésbe kezdett, manapság már 31 éves mélyponton van a dollárhoz képest (1 font = 1,26 USD). A kedvező árfolyam híre bejárta a világot, és egyre többen tervezik kihasználni az alkalmat az olcsóbbá vált angliai utazáshoz, ennek hatása a repülőjegy-foglalások területén is érezhető A turistaforgalom növekedése több bevételt jelent a brit turizmusnak: júliusban 4%-kal többet költöttek a turisták, mint egy évvel korábban. Január és július között 21,1 millió turista kereste fel Nagy-Britanniát, ami 2%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: Travel Weekly


Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban

Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban 

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt.
Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében

Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében 

A holland város a turisták által eltöltött éjszakák számát is korlátozza.
Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban

Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban 

Az előzetes foglalások alapján biztosra vehető: idén is sok magyar vakációzik az Adrián.
Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

DZT: év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos a növekedés.
Aquapark nyitás Šibenikben

Aquapark nyitás Šibenikben 

Június elején új, egész évben nyitva tartó attrakcióval gazdagodik a horvátországi Šibenik.
Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon?

Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon? 

Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív az idegenekkel. A következőkből kiderül, miért.
A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.