Jövőre Budapestre is repül az Air Transat

Budapestet is felvette járathálózatába a jövő évi nyári menetrendtől a kanadai, montreáli székhelyű Air Transat, adta hírül a légitársaság a közelmúltban. Így heti rendszerességgel létesül közvetlen légi kapcsolat Montreál és Torontó, illetve a magyar főváros között. Az Air Transat marketing- és sajtófőnökét, Valerie Martint a bombahír kapcsán döntésük hátteréről kérdeztük

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megerősíti a hírt, ami bejárta a magyar sajtót, hogy az Air Transat jövő nyártól közvetlen járatot indít Montreal és Toronto, valamint Budapest között?

Igen, nagy örömünkre szolgál, hogy immár hivatalosan is megerősíthetem: valóban felvettük a járataink sorába az önök fővárosát, így sokkal egyszerűbb lesz Magyarországról hozzánk, Kanadába eljutni, illetve innen közvetlenül, európai átszállás nélkül a magyar fővárosba repülni jövő év nyarától kezdődően.

Mikorra tervezik a járatnyitást?

Az első járat a terveink szerint június 17-én indul (és nem június 8-án, ahogy a korábbi híradásokban tévesen megjelent – a szerk.) a Toronto-Montreal-Budapest vonalon, amely másnap, június 18-án tér vissza Kanadába.

Mi áll a döntésük hátterében? Végeztek esetleg valamilyen előzetes vizsgálatot vagy más ok alapján kapott zöld lámpát önöknél a járatbővítés?

A budapesti járatnyitást tavaly nyáron a prágai előzte meg. És mivel nagyon sikeresnek bizonyult a járataink sorában a cseh fővárosba induló, emiatt döntöttünk úgy, hogy a budapesti vonalat is elindítjuk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan légitársaság, amely közvetlen járatot üzemeltet Kanada és Kelet-Európa között.

A nyári menetrenddel indítják a budapesti járatot. Télre is tervezik az üzemeltetést?

Nem, egyelőre arról született döntés, hogy heti rendszerességgel június 17-én indulunk, és a téli menetrend elindulásával, vagyis október 7-én zárjuk ezt a vonalat.

Tudna előzetes információt adni a jegyárakról?

Hogyne. Saját oldalunkon már foglalható jegy, az oda-vissza út 1019 kanadai dollárba kerül, ebbe már beleértendők az adók és az illetékek. (Az Expedián ugyanez 1062 amerikai dollárba kerül, a Priceline.com viszont 899 amerikai dollárért kínálja a retur jegyet – a szerk.).

A budapesti járaton terveznek esetleg magyar cateringet? Foglalkoztatnak-e majd magyar személyzetet?

Az Air Transat járatain mindig nagy figyelmet fordítunk az utasok kiszolgálására, hogy az utazás valóban élmény legyen, és ehhez természetesen hozzátartozik a kifogástalan és minőségi alapanyagokból összeállított fedélzeti menüsor. Azonban ahogy más desztinációk esetében, így a budapesti járat kapcsán is felvesszük a kapcsolatot a helyi ügynökségünk képviselőivel, és remélhetőleg létrejön az együttműködés.

Terveznek-e reklámkampányt a budapesti járatnyitás kapcsán?

Igen, mind a kanadai, mind a magyarországi oldalon tervezzük, hogy a médiában – online, offline – célzott módon hírt adunk a kanadai–magyarországi közvetlen járatunkról, már csak azért is, hogy minél többen – turisták, üzleti utasok, szétszakadt családok – értesüljenek a kedvező hírről.

Az önök légitársasága montreali székhelyű, amely a francia nyelvű Quebec tartomány fővárosa. Franciául történik ezek szerint majd a kommunikáció?

Minden járatunkon a francia mellett természetesen az angol is a kommunikáció nyelve, így lesz ez a budapesti járatunk esetében is.

Végül kérem, mutassa be röviden, az elmúlt öt évben milyen fejlesztések voltak önöknél, és mi várható a közeljövőben.

Európára koncentráltunk alapvetően, és így a legnagyobb olyan kanadai légitársasággá váltunk, amely különböző európai nyaralócélpontokra utaztatja állampolgárait. Hamarosan újabb célpontokra indulunk, lesz Athénba, Barcelonába és Lisszabonba is járatunk. A németországi járatainkat és a törökországit viszont jövőre leállítjuk. Közel 600 irodával vagyunk jelen országunkban, 60 országba utaztatunk, 5000 alkalmazottunk van, 3 milliós utasforgalmunk volt tavaly, idén ez a szám ennél is magasabb lesz.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.