hirdetés
hirdetés

Jövőre Budapestre is repül az Air Transat

Budapestet is felvette járathálózatába a jövő évi nyári menetrendtől a kanadai, montreáli székhelyű Air Transat, adta hírül a légitársaság a közelmúltban. Így heti rendszerességgel létesül közvetlen légi kapcsolat Montreál és Torontó, illetve a magyar főváros között. Az Air Transat marketing- és sajtófőnökét, Valerie Martint a bombahír kapcsán döntésük hátteréről kérdeztük

hirdetés

Megerősíti a hírt, ami bejárta a magyar sajtót, hogy az Air Transat jövő nyártól közvetlen járatot indít Montreal és Toronto, valamint Budapest között?

Igen, nagy örömünkre szolgál, hogy immár hivatalosan is megerősíthetem: valóban felvettük a járataink sorába az önök fővárosát, így sokkal egyszerűbb lesz Magyarországról hozzánk, Kanadába eljutni, illetve innen közvetlenül, európai átszállás nélkül a magyar fővárosba repülni jövő év nyarától kezdődően.

Mikorra tervezik a járatnyitást?

Az első járat a terveink szerint június 17-én indul (és nem június 8-án, ahogy a korábbi híradásokban tévesen megjelent – a szerk.) a Toronto-Montreal-Budapest vonalon, amely másnap, június 18-án tér vissza Kanadába.

Mi áll a döntésük hátterében? Végeztek esetleg valamilyen előzetes vizsgálatot vagy más ok alapján kapott zöld lámpát önöknél a járatbővítés?

A budapesti járatnyitást tavaly nyáron a prágai előzte meg. És mivel nagyon sikeresnek bizonyult a járataink sorában a cseh fővárosba induló, emiatt döntöttünk úgy, hogy a budapesti vonalat is elindítjuk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan légitársaság, amely közvetlen járatot üzemeltet Kanada és Kelet-Európa között.

A nyári menetrenddel indítják a budapesti járatot. Télre is tervezik az üzemeltetést?

Nem, egyelőre arról született döntés, hogy heti rendszerességgel június 17-én indulunk, és a téli menetrend elindulásával, vagyis október 7-én zárjuk ezt a vonalat.

Tudna előzetes információt adni a jegyárakról?

Hogyne. Saját oldalunkon már foglalható jegy, az oda-vissza út 1019 kanadai dollárba kerül, ebbe már beleértendők az adók és az illetékek. (Az Expedián ugyanez 1062 amerikai dollárba kerül, a Priceline.com viszont 899 amerikai dollárért kínálja a retur jegyet – a szerk.).

A budapesti járaton terveznek esetleg magyar cateringet? Foglalkoztatnak-e majd magyar személyzetet?

Az Air Transat járatain mindig nagy figyelmet fordítunk az utasok kiszolgálására, hogy az utazás valóban élmény legyen, és ehhez természetesen hozzátartozik a kifogástalan és minőségi alapanyagokból összeállított fedélzeti menüsor. Azonban ahogy más desztinációk esetében, így a budapesti járat kapcsán is felvesszük a kapcsolatot a helyi ügynökségünk képviselőivel, és remélhetőleg létrejön az együttműködés.

Terveznek-e reklámkampányt a budapesti járatnyitás kapcsán?

Igen, mind a kanadai, mind a magyarországi oldalon tervezzük, hogy a médiában – online, offline – célzott módon hírt adunk a kanadai–magyarországi közvetlen járatunkról, már csak azért is, hogy minél többen – turisták, üzleti utasok, szétszakadt családok – értesüljenek a kedvező hírről.

Az önök légitársasága montreali székhelyű, amely a francia nyelvű Quebec tartomány fővárosa. Franciául történik ezek szerint majd a kommunikáció?

Minden járatunkon a francia mellett természetesen az angol is a kommunikáció nyelve, így lesz ez a budapesti járatunk esetében is.

Végül kérem, mutassa be röviden, az elmúlt öt évben milyen fejlesztések voltak önöknél, és mi várható a közeljövőben.

Európára koncentráltunk alapvetően, és így a legnagyobb olyan kanadai légitársasággá váltunk, amely különböző európai nyaralócélpontokra utaztatja állampolgárait. Hamarosan újabb célpontokra indulunk, lesz Athénba, Barcelonába és Lisszabonba is járatunk. A németországi járatainkat és a törökországit viszont jövőre leállítjuk. Közel 600 irodával vagyunk jelen országunkban, 60 országba utaztatunk, 5000 alkalmazottunk van, 3 milliós utasforgalmunk volt tavaly, idén ez a szám ennél is magasabb lesz.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai