Balatoni nyár a MÁV menetrendjében

2011. június 18. és augusztus 28. között életbe lép a vasúton a nyári menetrend - közölte a Turizmus Online-nal a MÁV.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szombattól a Budapest Déli pályaudvar és a Balaton déli és északi partja között is - a gyorsvonatok mellett - naponta több közvetlen sebesvonat is közlekedik, amelyek a tóparton minden megállóhelyen megállnak, ezáltal közvetlen eljutást biztosítanak valamennyi üdülőterületre.

A Balatonhoz

mind a déli, mind az északkeleti mind pedig a nyugati országrészből közvetlen vonatok fognak közlekedni - az átszállás nélküli eljutást biztosítva - többek között Sopronból, Szombathelyről, Miskolcról, Sátoraljaújhelyről, Záhonyból, Nyíregyházáról, Debrecenből, Szolnokról és Szegedről is. Az előző évhez hasonlóan a "bagolyvonatok" hétvégenként ismételten közlekednek: egy pár vonat Budapest Déli pályaudvar és Keszthely, míg további egy pár Budapest Déli pályaudvar és Fonyód között. Idén újra közlekedik a Siófok Expressz a város önkormányzata és a MÁV-START Zrt. között létrejött megállapodás alapján. A klimatizált, korszerű motorvonatok az utasok igényeinek megfelelve Budapestről szombaton és vasárnap, visszafelé pedig vasárnaponként vehetők igénybe.

A Budapest-Székesfehérvár vonal

pályafelújítási munkálatai miatt a teljes nyári menetrend ideje alatt egyes vonatok kerülő útirányon, Pusztaszabolcson át, közlekednek a főváros és a Balaton északi partja között. Ezek között lesz olyan vonat, amelyik nem érinti Székesfehérvárt, ezekre a vonatokra Székesfehérvár irányából Szabadbattyánban lehet majd átszállni a Balaton északi partjára igyekvőknek. A felsorolt menetrendi információkat és a többi nyári változást összefoglaló füzetet a menetrendkönyv-tulajdonosok térítésmentesen vehetik át a benne található szelvény átadásával a menetrendkönyv megvásárlásának helyszínén. Szolgáltatás-fejlesztés, kerékpárszállítás

A nyári időszakban

a Balaton déli partján a kétóránkénti gyorsvonatok egy-egy InterCity minőségű, légkondicionált kocsival közlekednek (kedvezményes, 360 forintos, ülőhelyet is biztosító pót- és helyjeggyel vehetők majd igénybe). A kényelmes, légkondicionált szolgáltatás mellett a tavalyi évben felújított, nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is közlekednek majd ezeknek a járatoknak a nagy részében. Mindezen felül több vonatban a népszerű, klimatizált motorvonatokkal is találkozhatnak az utazók a nyár folyamán. Az északi parton szombattól kétóránként járnak a gyorsvonatok, továbbá - ahogy a déli parton - úgy itt is megjelennek az utasok által közkedvelt, légkondicionálóval ellátott motorvonatok és a kerékpárszállító kocsik is. Családos kedvezmény, ajándékjegy a gyerekeknek A családok részére kívülről babakocsi piktogrammal jelöli meg a vasúttársaság a gyorsvonatokon azokat a kocsikat, ahol a babakocsik a vonaton könnyen elhelyezhetők.

Ugyanitt kisgyermekek számára

külön ülés is biztosított. A hat év alatti gyerekek színes, emlékbe eltehető gyerekjegyet kapnak ajándékba fedélzeten a jegyvizsgálóktól a Budapestről a Balaton partra közlekedő gyorsvonatokon, valamint a Záhony-Keszthely, Miskolc-Keszthely és Sátoraljaújhely-Keszthely közötti járatokon. Érdemes kihasználni a családos kedvezményt is, hiszen már egy gyermekkel együtt utazva 33 százalékos engedmény igénybevételére jogosult egy vagy két felnőtt kísérő.

Vonattal a

Családi Bringatúrára, az I. Magyar Világtalálkozóra, a Balaton-átúszásra, a Balaton Soundra és a Balatonboglári Szüreti Fesztiválra 2011 nyarán a MÁV-START Zrt. a Balaton parti rendezvényekhez kapcsolódva új ajánlatokkal, kedvezményekkel és vonaterősítésekkel kíván az utasok igényeinek minél magasabb színvonalon megfelelni. A Családi bringatúra Siófok és Balatonalmádi között június 18-án kerül megrendezésre, a Siófokra utazók 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Szintén fél áron utazhatnak az I. Magyar Világtalálkozóra, Balatonlellére igyekvők június 30. és július 3. között, továbbá július 2-án a Balaton-átúszásra, Révfülöpre vagy Balatonboglárra utazók.

A Balaton Sound

július 7. és 10. között kerül megrendezésre, ide is érdemes vonattal érkezni, hiszen (a nemzetközi vonatok kivételével) valamennyi vonat megáll Zamárdiban. A rendezvény helyszínén - a pénztárak előtti sorbanállás elkerülése érdekében - kihelyezett jegykiadásra is lehetőséget biztosít a vasúttársaság. A Balatonboglári Szüreti Fesztivál idén augusztus 18. és 21. között várja a látogatóit, az ide utazók 33 százalékos, alkalmi menettérti kedvezmény kapnak a teljes árú menetjegyek árából.

A személyszállító vasúttársaság

az utasok minél gyorsabb kiszolgálásának érdekében bevezette a balatoni vonatok indulási állomásán, a Déli pályaudvaron az egysoros sorbanállási rendszert, amelynek köszönhetően kevesebb időt kell fordítani a menetjegyek megvásárlására.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.