„Just in time” rendszer a zöldség/gyümölcs szakmában!

Minden érdeklődőt meghívunk a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél 2013. május 8.-án tartandó, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által finanszírozott, „Háztartási gyümölcsérlelő rendszerek fejlesztése” című EUREKA_HU_08-1-2009-0018 lajstromszámú (FRUITRIP) projektzáró konferenciára.

Helyszín: 1116 Budapest, Kondorfa u. 1.
Főépület 2. emeleti előadó terem

Program

10.00: Bevezetés és a vendégek üdvözlése

(Dr. Bánhegyi György, Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft., Anyagtudományi és Technológiai Intézet, Újgenerációs Anyagok és Eljárások Osztálya, osztályvezető, projekt-koordinátor)

10.10: „Kivi gyümölcs mesterséges érlelése etilénnel”

(Dr. Papp István, Corvinus Egyetem, Növényélettan és Biokémia Tanszék, egyetemi tanár, projekt témavezető)

10.30: „Gázkoncentráció szabályozása és mérése az érlelő fejlesztése során”

(Dr. Takács Erzsébet, MTA Energiatudományi Kutatóközpont, Izotópkutató Intézet, Sugárkémiai Laboratórium, Sugárhatás-kémiai Osztály, osztályvezető, projekt témavezető)

10.50: Kérdések, kávészünet, szabad diszkusszió

11.20: „Development of hydrogels by radiochemical methods for ethylene development” (konszekutív fordítással)

(Dr. Piotr Ulanski, Lodz University of Technology, Institute of Applied Radiation Chemistry,
Research officer, projekt témavezető)

11.40: „A gyümölcsérlelő műanyag elemeinek gyártása”

(Tóth Róbert, Pest Megyei Műanyagipari Vállalat Zrt., projekt témavezető)

12.00: „Nehézségek és megoldások a gázfejlesztő egységgel kapcsolatban”

(Dr. Bánhegyi György, Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft., Anyagtudományi és Technológiai Intézet, Újgenerációs Anyagok és Eljárások Osztálya, osztályvezető, projekt-koordinátor)

12.10: Kérdések – válaszok

12.20: Büféebéd a résztvevők számára szabad diszkusszióval

Jelentkezés Groó Patriciánál
Jelentkezési határidő: 2013. április 30.
Telefon: (06-1-463-0561), (06-30-659-0569)
e-mail: patricia.groo@bayzoltan.hu


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.