Kaland a Kempinski konyháján
Igazán különleges miniküldöttség érkezett Szekszárdról február 10-én a Kempinski Hotel Corvinus Budapest konyhájára, ahol a luxushotel profi gasztrocsapata fogadta a vendégeket. Akik egy teljes napon át beavatták a finger food készítés rejtelmeibe Magyarország első, kizárólag fogyatékosokat foglalkoztató éttermének, az Ízlelő dolgozóit.
Szendi Árpád irányításával a pesti szálloda konyhájáról tanították Évi szakácsot és a szekszárdi kis étterem konyhafőnökét, Pétert, miképp készüljenek egy-egy rendezvény fogadására.

Ágoston Péter konyhafőnök és Gyulai Zoltánné, Évi szakács izgatottan keltek aznap, bár Évi nem először járt az ötcsillagos szálloda konyháján. Hiszen korábban már egy napot eltölthetett – akkor a szintén a szálloda területén található Nobu szakácsai mutatták meg a szusi készítés csínját, bínját.
Most is konkrét céllal érkeztek, és a Kempinski pozitív hozzáállását dícséri, hogy az első szóra igent mondtak arra a felkérésre, hogy a szekszárdi Ízlelő konyháján dolgozók szeretnének tanulni és továbbfejlődni a finger food készítés területén. Mivel a luxushotelben aznap, szerda este nagyrendezvényt bonyolítottak – erre készültek napközben a konyhán, és arra is szakítottak időt, hogy Évit és Pétert tanítgassák.

Szuvid eljárással készített scampit, ananászt és füstölt lazacot tűztek pálcikákra a szekszárdiak, közben a szuvidolás lényegét is elmagyarázták és megmutatták Éviéknek, majd csirkemell falatkákat készítettek közösen. Amibe babérlevél, fokhagyma, bors, curry is került, bécsi panírba forgatták a húst, így sütötték ki. Uborkalevest is tálaltak az ÉS konyháján aznap kis pohárkába – ezt is megtanították az Ízlelősöknek.

A megváltozott munkaképességűek minicsapata új tudás birtokában búcsúzhatott a nap végén a hotel konyháján dolgozó topszakácsoktól, akiket nagy köszönet illet a példamutató és önzetlen szakmai oktatásért, valamint azért a kedves és baráti légkörért, amilyen módon a kissé megilletődött, vidékről érkező kollégáikat fogadták.