hirdetés
hirdetés

Kalandozás a Királyi Régióban

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága kétnapos tanulmányút során mutatta be a meghívott szakújságíróknak a Közép-dunántúli régióban megvalósult egészségturisztikai fejlesztéseket és a térség sokszínű turisztikai kínálatát.

hirdetés

A túra résztvevői több szállodát is meglátogattak: a 2009-ben nyílt Velence Resort & Spa-t, amely az idei évtől a Dino-Klubhálózat első hazai partnere, a Vital Hotel Nautis konferencia- és wellness szállodát, amely 2010 márciusában nyílt meg a Velencei-tó partján. Sümegen, a Hotel Kapitány Wellness és Konferencia szállodában jártak, ahol idén vehették birtokba a vendégek a tavaly évi nagy beruházások eredményeként elkészült vadonatúj wellness fürdőt. A fejlesztés eredményeként Magyarország legnagyobb, 100m2-es pezsgőfürdőjével büszkélkedhet a ház, emellett 40 vadonatúj, exkluzív kialakítású családi és kétágyas szoba is készült. Az első napot a Történelmi Lovasjátékok megtekintése után középkori lakoma zárta.

Lovasjátékok Sümegen
Tekintse meg a túrán készült képeinket!

Magyar Királytól a pálinkáig

Székesfehérváron közel kétéves felújítás után négycsillagossá vált a Hotel Magyar Király, amely a város első számú rendezvény- és konferenciaközpontja lett. A csapat járt Pákozdon is, ahol a Mészeg-hegyen található Katonai Emlékpark hadtörténelmi és katonai tematikus kiállításait láthatták. Várpalotán pedig a 2011 nyarától még impozánsabb külsővel, megújult belső terekkel és több kiállítással büszkélkedő Thury-várat. Az Agárdi Pálinkafőzdében a tulajdonossal együtt tekinthettek be a pálinkafőzés rejtelmeibe, és hallgathatták szakszerű magyarázatát a pálinka készítéséről.

A tanulmányút kalandokban is bővelkedett: a 30 hektáros területen kialakított Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark programjait is végigjárták a szakemberek. Itt extrémpark, kiépített (túra és ügyességi) kerékpárútvonalak, sportpályák, falmászás, csónakázás, íjászat, tekepálya és még sok más érdekes szórakozási lehetőség vár a vendégekre. A horgászokat 2 hektáros tó várja. Gyermekek a fűzfalabirintust, ugróasztalt, kalandvárat és fajátszóteret élvezhetik. 

A Séd völgye

A tanulmányút a régió épített örökségét is bemutatta: a csapat a fehérvércsurgói Károlyi-kastélyba is ellátogatott, egy séta keretében pedig megismerhették a „Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében” elnevezésű projektet. A Séd-patak mentén egy 3,5 km hosszú túraútvonal készült el, amely a Veszprémi Várat köti össze az Állatkerttel, a sétaút mentén ismét látogathatók az Árpád-kori műemlékek, a Margit romok, a veszprémvölgyi apácakolostor romjai, valamint a Jezsuita templom.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai