hirdetés
hirdetés

Híres emberek képeivel díszítik a kaposvári buszokat

Kaposváron február 15-éig szavazhatnak az ott lakók, akik nem először teszik le a voksukat valami vagy valakik mellett.

hirdetés

Régebben arra kérték őket, hogy mondjanak véleményt arról, a különböző alkotások, szobrok hol álljanak. És a szavaztatás ötlete bevált, a kaposváriak ma is maguknak érzik azokat a szobrokat, amelyekről ők mondták meg, hogy hová kerüljenek. Így talált helyet az Európa téren Bors István kaposvári születésű Munkácsy-díjas szobrászművész körhintaszerű Napkerék című mobil bronzszobra, valamint Weeber Klára Tótágas elnevezésű szobra. A mondás szerint a kis bohóc mellett ne menjünk el, simogassuk meg, mert szerencsét hoz!

Weeber Klára: Tótágas
Weeber Klára: Tótágas
A sétálóutcává alakult Noszlopy és Ady Endre utcán is számos kedves, Kaposvárhoz kötődő köztéri szobor található, például Bors István: Négy évszak, Weeber Klára: Florentin, Horváth Balázs: Lamping emlékoszlop, Sörös Rita: Játszó kislányok és Gera Katalin: Ady és Rippl-Rónai találkozása.

Hogy az ott élők igazán szeretik Kaposvárt, az abból is látszik, hogy most teljes lelkesedéssel vetették bele magukat a február közepén lejáró újabb szavazásba. A város vadonatúj buszokat kapott, és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata felkérésére internetes szavazást indított a Most Médiacsoport a kaposvardont.hu oldalon, hogy kinek az arcmása és neve szerepeljen a buszok oldalán. A kaposváriak már ismerik az eljárást, sokan regisztráltak is ezen a felületen, amikor tavaly nyáron az új buszok színéről dönthettek.

Az új szavazássorozat eredményeként a buszok egyedi arculatot kapnak azzal, hogy egy-egy híres kaposvári ember arcképe kerül fel rájuk. Hogy pontosan mely portrék, arról a kaposváriak dönthetnek szavazássorozat alkalmával.

Novemberben öt busz már felmatricázva állt forgalomba. A további 35 névről pedig a városlakók határozhatnak. A február 15-ig tartó első szavazáson 10 kaposvári kötődésű híresség nevéből választhatják ki azt az ötöt, akinek portréja márciusban kerül fel egy-egy busz oldalára. Olyan személyt is meg lehet nevezni, aki nem szerepel a listán. A legtöbb szavazatot kapó jelöltre a következő szavazás alkalmával voksolhatnak majd.

Rippl-Rónai József a kaposvári buszon
Rippl-Rónai József a kaposvári buszon

Máyerné Bocska Ágnes, aki a közelmúltban vette át az év TDM menedzsere díjat, úgy vélte, azzal, hogy Kaposvár nevezetes személyeinek arcképe díszíti a buszokat, a város arculatát kellemessé teszi és a turisták szívesen fotózkodnak a helyi hírességekkel.

- Szerintem fontos, hogy a kaposváriak mellett a turisták is megismerjék a városunkhoz kötődő személyeket, felismerjék a festő Rippl-Rónait vagy a bőrgyógyász Kaposi Mórt – mondta a kaposvári Tourinform iroda vezetője.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai