Kávé-fronton és új shop-kínálattal erősít a Shell

Miután felmérték a hazai utazók szokásait, úgy döntöttek, hogy európai piacukkal összhangban, két új területre is fókuszálnak ezentúl magyarországi töltőállomásaikon.

A magyarok újra több időt töltenek úton, és a hosszú kilométerek megtétele során szeretnek egy finom kávéra megállni a töltőállomásokon. A Shell által a vásárlók körében végzett felmérés szerint a kávé az egyik fő indok, amiért az emberek eldöntik, mely töltőállomáson állnak meg tankolni, hallhattuk azon a sajtótájékoztatón, amelyet október 6-án, egy pesti állomáson tartottak.

Lassan vissza a normális kerékvágásba

A 2020-as és 2021-es felméréseken alapuló fogyasztói trendek azt mutatják, hogy a magyarok lassan visszatérnek a járvány előtti szokásaikhoz, és kezdenek többet utazni. Míg tavaly áprilisban a megkérdezettek 40 százaléka mondta azt, hogy kevesebbet kíván utazásra és nyaralásra költeni, addig 2021 márciusában már a válaszadók közel 40 százaléka jelezte, hogy belföldi utazásokat és nyaralásokat, 20 százalékuk pedig külföldi utazásokat tervez. "Örülünk, hogy a magyar autósok lassan visszatérnek a járványt megelőző időszak szokásaihoz. A Shell magyarországi töltőállomásain a kávéértékesítés volumene újra közel hasonló szinten van, mint 2020 elején", mondta Zákány Matild, a Shell Hungary Shop Üzletágának vezetője a tájékoztató alkalmával.

Nagyon is számít, hol milyen a kávé

Az NMS Market Research által végzett felmérés szerint a hosszú (több mint 3 órás) autóutak során a magyarok többsége rendszeresen megáll egy rövid pihenőre, általában töltőállomásokon. Ilyenkor pihennek, valamint felfrissülnek, miközben hideg vagy meleg ételt és italt is szívesen fogyasztanak. A felmérésben résztvevők számára a kávé minőségét leginkább a származási ország, az üzletben található, a prémium minőségű kávéital elkészítését biztosító professzionális kávégép, valamint a rendelkezésre álló kávétípusok széles választéka garantálja.

A kávé és a hosszú autóút együtt jár

A kávéfogyasztás gyakorisága Magyarországon egyenes arányban van a tankolások számával, így kiaknázható lehetőséget rejt, érdemes a töltőállomásokat rövid kávészünet helyszínévé alakítani. Ezt alátámasztja, hogy a vásárlók 2/3-a inkább a töltőállomáson fogyasztja el kávéját, hogy egyben rövid pihenőt is tartson.

A mobilitás változó trendjei szerint a jövőben a vásárlók valószínűleg több időt töltenek majd a Shell töltőállomásokon, hiszen kávézhatnak, hozzá hideg-meleg ételeket fogyaszthatnak, sőt akár be is vásárolhatnak a Tescoval kötött stratégiai megállapodásnak köszönhetően, szuper választékot kínálva 23 töltőállomásukon, a 0-24 órás nyitvatartás idején. 

Kétféle saját márkát kínálnak

A vállalat a kávéforgalmazási tapasztalataira és a shopjaiban nyújtott kávéházi élményre építve a Shell Café márka bevezetése mellett döntött számos európai országban, köztük Magyarországon is, hangzott még el. Az üzletek két egyedi kávékeveréket kínálnak, amelyeket világszerte elismert kávészakértők és pörkölőmesterek fejlesztettek ki. Ezek következők: egyik a "Dél-Amerika íze" elnevezésű kávékeverék (80% arabica, 20% robusta) egy intenzív, fűszeres ízvilágot hozva, a másik pedig az "Afrika íze" nevet kapta, ez lágyabb, gyümölcsösebb a másiknál, köszönhetően többek közt a 90% arabica és 10 % robusta tartalomnak.  Mindkét saját kávébrandjük teljes mértékben megfelel a legmagasabb szintű fenntarthatósági és etikai követelményeknek, a készítésükhöz használt kávészemek az Esőerdő Szövetség tanúsítványával rendelkeznek (Rainforest Alliance Certified™). Végül megtudtuk azt is, ahol nincsenek professzionális karos kávégépek - idén ilyennel 40 állomásukat szerelik fel -, ott a cég automata gépeket szerel fel, amelyek pont azt a minőséget képviselik, mint karos társaik. 

 

 

Forrás: Grayling Hungary


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.