hirdetés
hirdetés

Épül a kerékpáros centrum Tiszafüreden

Egy csaknem egymilliárd forintos fejlesztési program részeként Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma épül meg október végéig Tiszafüreden.

hirdetés

A beruházás része egy átfogó turisztikai fejlesztés-sorozatnak, mely 2020-ig összekapcsolja a Tisza-tavat a Nagykunsággal, a Hortobággyal és a dél-hevesi térséggel. Ennek érdekében egyebek mellett mintegy 50 kilométernyi új kerékpárút is megépül, kialakítva ezzel hazánk egyik legjelentősebb egybefüggő kerékpárút-hálózatát. A létesítmény bokréta-ünnepségét 2015. május 10-én rendezték meg, ahová a vendégek többsége kerékpárral érkezett.

Az ünnepi beszédek közt elhangzott, hogy a Tisza-tavi régió Magyarország egyik legvonzóbb aktív turisztikai célterülete. Ezért fontos itt egy olyan korszerű, 21. századi kerékpáros infrastruktúra kiépítése, mely teljessé teszi e vidék szolgáltatási palettáját és újabb munkahelyeket teremtve lendületet ad a turizmus további fejlődésének.

A projektgazda Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára, Szabó Lajos az eseményen a beruházás részleteiről elmondta: a különleges kialakítású, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat kínáló kerékpáros kilátó- és pihenőhely mellett október végéig a Tiszafüred-Poroszló közötti kerékpárút Tiszafüred és a Tisza közötti része is megépül. Ezen a szakaszon egy pihenőpontot, a tízes számú öblítő csatornán egy emelhető szerkezetű hidat, valamint két kerékpáros vasúti átjárót is kialakítanak. Az épület érdekességének számít majd, hogy második emeletén egy kávézó üzemel, ami a kör alakú épületből szép kilátást nyújt a Tisza-tóra, és ide kerékpárral is fel lehet hajtani.

Az épületben minden elérhető majd, amire egy drót szamárral túrázónak szüksége lehet, ha elromlik a járgány, megjavítják, programokat kínálnak, pihenőhely, öltöző, zuhany is lesz. Az eseményre egy hatvan kilométeres tókerülő bringatúra után érkeztek meg a vendégek, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és a Heves Megyei közgyűlés elnöke is rövid beszédet tartott, amelyben a két megye közti együttműködés jelentőségét hangsúlyozták.

Két megye közgyűlési elnökei útra készen
Két megye közgyűlési elnökei útra készen

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai