Keserű hír: meghalt a csokoládékirály

Pár hete még meghirdette az idei évre új csokoládékurzusait, e hét csütörtökön pedig ezt közölte családja a csokimanufaktúra közösségi oldalán: "A család nevében mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Szántó Tibor csokoládékészítő hosszú betegség után ma éjjel elhunyt.", adta hírűl a hvg.hu.

Szántó Tibor 2007-ben indította el apró, szigetszentmiklósi vállalkozását, mindenekelőtt azzal a céllal, hogy megismertesse a hazai közönséggel az igazi, minőségi, kézműves csokoládét.

Nem csak csokoládét készített, hanem tanított is. "Háromszáz éves spanyol eljárással készít csokoládét másodmagával, kizárólag kézzel, olyan alapanyagokból, amikkel a legnevesebb csokoládéversenyek bírálóit is meglepte" írta róla a hvg.hu "A csokoládék Bugattija szinte titokban készül Szigetszentmiklóson" című cikkében.

Szántó Tibor eredetileg cukrásznak készült, de végül szülei épületgépészeti családi vállalkozásában dolgozott. Később borászatot tanult, és tanulmányútjai során, a 2000-es évek elején többször eljutott Olaszországba. Itt ismerte meg a minőségi csokoládék készítését. Mivel itthon nem talált megfelelő képzést, Belgiumban és Hollandiában tanulta ki a szakmát. Saját manufaktúráját 2006-ban indította.

A csokoládé iránti rajongása nem csak a gyártásban, az oktatásban is megnyilvánult. Hosszú éveken át futó kurzusain több ezren ismerkedhettek meg a csokikészítés fortélyaival, tanfolyamain a laikusok mellett csokikészítők, kereskedők és bolttulajdonosok is tanultak. Háromszáz éves technológiával készülő csokoládéi igazi különlegességnek számítanak Európa-szerte, több terméke komoly díjakat nyert a nemzetközi csokoládéversenyeken.

A gyászjelentést a manufaktúra így zárja: „Bennünk, akik valaha is kóstolták a a csokoládéit vagy hallották őt a csokoládéról beszélni, előadni, fog tovább élni ezután”, írják.

Forrás: hvg.hu/VendégßHotel online


Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.