hirdetés
hirdetés

Két kerékkel két határon

Egy határaikon átívelő projektbe vág bele idén a Kelet-stájerországi turisztikai szervezet (Oststeiermark Tourismus) – és ennek programjáról tájékoztatja az érdeklődőket az Utazás Kiállításon Pataki Éva üzletvezető - akik Natur-Kulinárium programjukon belül mostantól nemcsak saját régiójukon belüli kerékpározásra invitálják vendégeiket, hanem a négy napos túra során el lehet látogatni Bécsbe, valamint ősztől Magyarországra is – a Nyugat-Dunántúl kiemelt zöld pontjaira, kertjeibe, kulináris érdekes helyeire.

hirdetés

Ráadásul nem vérprofi kerekezőket várnak, hiszen az elektromos-kerékpár hajtása nem ördöngősség, bárki könnyedén elsajátíthatja a technikát. És ami a legzseniálisabb benne: hegynek vagy dombnak fel nem kell megszakadni, hiszen az emelkedők elektromos segítséggel könnyen áthidalhatók.

A kijelölt útvonal alpesi réteken, illatos fűvészkerteken, gyümölcsösökön és szőlőskerteken át vezet, valamint az út kastélykertekbe is bevisz, a szálláshelyek pedig választhatók: a négycsillagos wellness hotelektől kezdve kis családi panziókig bárhol megszállhat a sportos utazó.

Bécsben egy különleges helyre invitálják a túra résztvevőit: egy olyan biokert a program, ahol gyökérbemutatót tartanak, de a kerekezők például a híres herbersteini kastélyt is érintik, ahol a program keretében díjmentesen nézhetik meg a kastélykertet és a nevezetes állatkertet is. Van még cseppkőbarlanglátogatás, pálinkakóstoló, sörfőzde és almakóstoló, és számos olyan fogadó és vendégház – ahol hamisítatlan stájer vendégszeretettel fogadják a betérőt, vagyis ellátják minden földi jóval.

Ősztől a projekt egy nappal bővülve Magyarországra is átér, itt a Fertő-tó hazánk felőli része, Szombathely és Pannonhalma látogatható.

Mivel az ajánlat elsősorban osztrák e-kerekezőknek szól – a régió vendégkörének 95 százaléka ausztriai -, így remélhető ősztől a Nyugat-dunántúli régióban némi e-kerekező beutazó fellendülés.

Minden eszközt a túrához különben a szervezők biztosítanak, még arra is lesz mód, hogy útközben bárhol feltöltsék árammal a járgányt, illetve ha gond van az akkumulátorral, akkor akár útközben is kicseréljék.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai