hirdetés
hirdetés

Kezdődik a Főszezon!

Hatodszor rendezik meg a Főszezon turisztikai és gasztronómiai kiállítást és vásárt szeptember 29-és 30-án a Budai Várban.

hirdetés

A kiállítást beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Galisz Tamás, a kiállítást szervező G-Mentor Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a díszvendég idén Miskolc és testvérvárosa Kassa lesz. Több ezer négyzetméteren száznál több kiállító mutatja meg magát, a Hunyadi, a Savoyai és a Halászó Fiú teraszon a vidék kínálata uralkodik majd, a vendégváró magyar városok között most először mutatkoznak be külföldi szállás- és utazási ajánlatokkal is.

Fotó: Polgár Zoltán
Fotó: Polgár Zoltán

Lesz Vidék Mustra-gála, ahol a kistermelők krémje mutatja be termékeit, hozzájuk kapcsolódva hozza el első ízben a vendég Lengyelország a lengyel vidéki konyha képviselőit, akik svéd hurkával, helyi mézzel, bio-termékekkel, gombával és különböző módon feldolgozott zöldségfélékkel és gyümölcsökkel várják a látogatókat. Összesen húsz kiállító érkezik onnan, köztük famegmunkáló kézművesek, hímző-, valamint dekorációs- és napi használati tárgyakat készítő mesterek.

Bemutatkoznak a szállodák, a gyógyfürdők, és a vendéglátó magyar városok Szombathelytől Szegedig.

A Főszezon két napra szóló önálló fővárosi programot kínál, délelőtt 10 órától késő estig műsorokkal tartják ébren az érdeklődést. Érdemes a gyerekeket is hozni, hiszen játékos foglalkozásokon vehetnek részt, szombaton délelőtt Döbrentey Ildikó, Levente Péter, az Alma együttes szórakoztatja őket, vasárnap pedig a Kaláka együttes ad koncertet. Lesz népzene és néptánc bemutató, fellépnek az Operettszínház művészei közül is, és nagy sikerre számíthat a Miskolci Majorette együttes. Esténként könnyűzenei koncertek szórakoztatják a vendégeket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai