hirdetés
hirdetés

Kiállítana a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron? Nincs akadálya

Várják a hazai kézműveseket, iparművészeket és dizájnereket.

hirdetés

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. nyílt pályázatot hirdetett a 2021. november 19. - december 31. között megrendezésre kerülő Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre. Augusztus 9-ig várják a hazai kézművesek, népművészek, iparművészek, dizájnerek és innovatív kézműves alkotók jelentkezését. Amennyiben a járványügyi helyzet és a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, újra megrendezik a karácsonyi vásárt a Vörösmarty téren.

Fotó: Bódis Krisztián
Fotó: Bódis Krisztián
 

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak egyik kiemelt attrakciója, amely során a korábbi években közel nyolcszázezer látogató válogatott a hazai kézművesek termékeiből. Idén a Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapest Brand nZrt. újra megkezdte Budapest színvonalas karácsonyi forgatagának szervezését, amellyel az ünnepi készülődés ismét varázslatos lesz, hiszen a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár mindig a minőségi kézműves alkotások és termékek seregszemléje volt Magyarországon és a fővárosban egyaránt.

Faix Csaba
Faix Csaba
 

„Újabb lehetőséget teremtünk az elmúlt két év nehézségei után azoknak a hazai kézműves és iparművész alkotóknak, akik nem, vagy csak alig találkozhattak a közönségükkel: a vásárlókkal. Tavaly karácsonykor online webshop elindításával próbáltuk támogatni őket, idén azonban bízva a megfelelő (járványügyi) körülményekben, szeretnénk megrendezni offline, vagyis élőben is a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. Erre írtunk ki júliusban pályázatot, amire nagyon várjuk a hazai kézművesek jelentkezését” – mondta Faix Csaba, a pályázatot kiíró cég vezetője.

Olyan termékekkel lehet pályázni, melyek népművészeti, iparművészeti, dizájner vagy innovatív kézműves manufaktúrából származnak, előállításukra Magyarországon került sor, továbbá amelyek kötődnek az adventi és karácsonyi ünnepkörhöz vagy ahhoz méltó minőségi kézműves árunak minősülnek.

A pályázatra online, 2021. augusztus 9-én 12.00 óráig lehet jelentkezni ITT,  ahol a további részletek és a teljes pályázati kiírás is elérhető.

(forrás: Budapest Brand nZrt)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai