hirdetés
hirdetés

Kiállítással ünnepel a Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeptember 23-án délután megnyílt az MKVM 50 című kiállítás, amely a múzeum kalandos történetét, valamint gyűjteményeiben őrzött különleges tárgyakat mutatja be. 

hirdetés

A látogató megismerkedhet a 19. század végi kezdetekkel, a Magyar Királyi Kereskedelmi Múzeummal és a vendéglátóipari múzeum ötletével, melyet Glück Frigyes szorgalmazott. Az alapításra 1966-ban került sor, és lelkes szakmabeliek, amatőr gyűjtők és örökösök százainak köszönhetően pár éven belül létrejött az intézmény gazdag törzsanyaga.

Ebből kerülnek ki mind a mai napig kiállításaik legkedveltebb műtárgyai. Bemutatják a múzeumhoz kötődő legfontosabb személyeket és intézményeket, és legsikeresebb kiállításaikat.

A most megnyílt időszaki kiállítás, amely januárig látogatható, 50 érdekes tárgyon keresztül mutatja be gyűjteményeiket, a látogatók megszemlélhetik többek között Görgey Artúr Franck kávé számláját, valamint a tizenegymillió-ötszázezredik Hubertusos üveget.Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai