Kihívást jelent majd a csontos borjúkaraj?

Egy ideig úgy tűnt, igen, de Pohner Ádám Lyon-ban, a Bocuse d'Or döntőn sikerrel megoldja.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a meghívottakat arról tájékoztatta január 14-én, a METRO Gasztro Akadémián, hogy a magyar csapat két hét múlva indul Lyon-ba, a világ legrangosabb szakácsversenyére, ahol Pohner Ádám képviseli Magyarországot.

A sajtótájékozatón ennek kapcsán Hamvas Zoltán elnök elmondta, soha ilyen jó helyzetben nem volt még a magyar csapat, a versenyre tökéletesen felkészültek, és csupán finom hangolások vannak hátra.

Pohner Ádám (25), a magyar csapat versenyző séfje hozzátette, hogy fiatal kora ellenére többéves Bocuse múlttal rendelkezik, hiszen 2015-ben már ott volt commis-ként Molnár Gábor oldalán Lyonban. Beszélt arról is, hogy bár a Bocuse d'Oron az az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozzanak, a legjobbak közé befért igen sok magyar alapanyag és technológia is. Megjelenik majd a versenyételben többek között a derelye, a tokaji ecet, a bikavér, a technológiák közül pedig kiemelten fontos a savanyítás. Felkészülését két norvég rangos tanácsadó segítette:, Ørjan Johannessen és Odd Ivar Solvold.

Kérdésünkre Ádám elmondta, a szükséges alapanyagok közül számára a csontos borjúkaraj jelentette a legnagyobb kihívást, azonban amikor azt a megoldást kezdte alkalmazni, hogy szedi le a húst karajról, és nem teszi hőfürdőbe, hanem "csak" süti - felülemelkedett és sikerrel túljutott ezen a problémán.

Segal Viktor, a magyar csapat most először ebben a pozícióban debütáló coach-a hangsúlyozta, hogy a magyar csapat emberileg is nagyon egyben van, nincsenek konfliktusok, és elárulta azt is, ő volt a felkészülés alatt nemcsak a szakmai mentor, hanem a DJ is, hiszen Lyon-ban a verseny pokoli hangzavarban lesz, ezért őrült hangos számokat kevert Ádámék munkája alá.

Csillag Richárd, a csapat commis-ja arról beszélt, mennyire felgyorsult és megváltozott az élete, amióta megkezdődött Ádámmal a közös felkészülésük a versenyre.

Végül a verseny két fő szponzora, a Hungexpo nevében Ganczer Gábor vezérigazgató és Horváth Imre, a sajtótájékoztatónak is helyet adó METRO vezérigazgatója is szót kapott. A Hungexpo egyébként az a helyszín, ahol a Bocuse d'Or tankonyha is helyet kapott, a METRO pedig immár hagyományosan a versenyre és a gyakorlásra biztosítja a szükséges alapanyagot..

A Bocuse d'Or sajtótájékoztatóján az a balatonszemesi Kistücsök étterem biztosította a cateringet, ahol Ádám is dolgozik a konyhán, ha éppen nem a versenyre készül éjjel-nappal, a pezsgőket a Törley hozta

 

 

 

Forrás: Bocuse d'Or

Forrás: Fotók: Fekete Antonio


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.