Kimagasló elégedettséggel zárult az m&i Private Europe 2021

ROI felmérést is végzett a Magyar Kongresszusi Iroda kutatási részlege a hazai kiállítók aktív közreműködésével - tájékoztatta lapunkat a Magyar Kongresszusi Iroda.

A Magyar Kongresszusi Iroda közreműködésével került megrendezésre 2021 szeptemberében az m&i Private Europe fórum, ahol közel 160 szakmai vásárló és szolgáltató jelent meg annak érdekében, hogy előre egyeztett tárgyalásokon és kapcsolatépítő programokon vegyen részt.

Az esemény után a résztvevők körében elégedettségi felmérést végzett a Magyar Kongresszusi Iroda, hogy a visszajelzéseket kielemezve fejleszthesse további munkásságát. A felmérés négy részletben, online kérdőív kitöltésén keresztül zajlott. A kutatás a teljes résztvevői kör, FAM Trip programon részt vett szakemberek, valamint a magyar kiállítók körében zajlott. A négy kérdőívre összesen 85 válasz érkezett Európa legtöbb országából.



Az első felmérés a fórummal való általános elégedettségen kívül, a találkozók és programok eredményességére fókuszált, valamint a jövőbeni programlehetőségeket mérte fel. Az általános elégedettség a fórummal, valamint a szervezéssel kapcsolatban is rendkívül magas eredményt mutatott, a válaszadók közel 100%-a „jónak” vagy „nagyszerűnek” értékelte az eseménysorozatot. A magas elégedettséget az is alátámasztja, hogy több, mint 2/3 számára a fórum sokkal jobban tetszett, mint a korábbi hasonló rendezvények valamelyike és minden válaszadó ajánlani fogja, illetve a jövőben is tervezi az m&i fórumon való részvételt.

A résztvevők Budapesttel kapcsolatos visszajelzései

A felmérés eredményei a fórummal, szervezéssel és a Magyar Kongresszusi Irodával kapcsolatban (Adatok %-ban)

A szervezés értékelése mellett, a magyar kiállítók a Magyar Kongresszusi Irodával (MKI) való kommunikációt is értékelték. Kiemelt elégedettséggel minősítették az MKI-val való együttműködést, a kommunikáció minőségét és mennyiségét, a fórumra való jelentkezési folyamat gördülékenységét, valamint a rendelkezésükre bocsátott kiállítói brosúra információmennyiségét is. Az eseményen résztvevő egyik válaszadó a következő visszajelzést adta: „Nagyon jól szervezett volt a rendezvény, minden gördülékenyen ment, élmény volt a részvétel.”

A legtöbb válaszadó azért érkezett az eseményre, hogy potenciális buyereket vagy szolgáltatókat találjon szervezete számára. A fórumon való részvétel céljai között erősen megmutatkozott még a korábbi partnerekkel való kapcsolatépítés, új üzletkötés, szakmai trendekről való információszerzés, valamint a desztináció, Budapest megismerése is. A legfőbb cél, az új partnerszerzés sikerességét az mutatja, hogy az átlagosan 36 lebonyolított találkozóból az egy főre jutó sikeres találkozók számát 24-re, az új buyerekkel/szolgáltatókkal való megbeszélés arányát pedig 79%-ra becsülték a kérdőívet kitöltők. A megbeszélések relevanciája a buyerek körében 100%-os eredményt ért el, a szolgáltatók szintén 90%-a relevánsnak ítélte a lebonyolított találkozóit. A helyszínen a buyerek oldaláról átlagosan 3,2 lekerés született, míg a szolgáltatók esetében 1,3 volt a kapott lekérések száma.

Válaszadói visszajelzés a találkozók sikerességével kapcsolatban: „Fantasztikus volt ilyen hosszú idő után végre újra személyesen részt venni egy szakmai fórumon. A mi szempontunkból nagyon sikeresnek értékelem a rendezvényt, úgy gondolom, hogy több ügyféllel is lesz közös üzletünk a jövőben.”

A fórum után egy hónappal az MKI ROI felmérést végzett a magyar kiállítók körében annak érdekében, hogy megbecsülje az esemény sikerességét, azon belül a létrejött új partnerek és sikeres üzletkötések arányát. Fontos kiemelni, hogy egy üzleti rendezvény hatása akár több évvel az eseményt követően is megmutatkozhat, ezért az MKI a következő egy év folyamán még három alkalommal visszaméri majd az esemény hatását. A magyar résztvevők átlagosan 39 találkozón vettek részt, amelyből szinte 100% volt az új buyerek/szolgáltatók aránya, így a részvétel fő céljának, az új partnerszerzési lehetőségnek teljes mértékben eleget tett a rendezvény. A helyszínen való lekérések aránya kétszerese volt a fórumot követő egy hónapban történő lekérések arányának és túlnyomórészt a 2022-es évben megrendezésre kerülő konferenciákkal/kongresszusokkal és incentive utakkal kapcsolatban érkeztek. A jövőbeni eseményeken, a válaszokból érkező becslések alapján átlagosan 42 résztvevőre lehet számítani, 10 nagyobb, 100 fő feletti létszámú eseményről tárgyalnak a résztvevők. A legtöbb megrendezésre kerülő rendezvény büdzséje még nem ismeretes, a legnagyobb létszámú eseményeknél 80-100.000 EUR közötti költségvetéssel számolnak a tárgyaló felek. Az új stratégia alapján működő MKI kutatási részlegének fontos irányelve, hogy az iroda által vendégül látott nemzetközi szakmai események után a jövőben is ROI felmérést készít.

A találkozók mellett, az esemény helyszíneit és programjait is értékelték a résztvevők. A fórumnak helyszínt, valamint szállást biztosító Budapest Marriott Hotel a másik két szálláshelyet adó szálloda mellett - Ritz Carlton Budapest és Matild Palace - kimagasló elégedettséget ért el. A desztináció megismerését segítő délutáni programok közül a Szépművészeti Múzeum&Millennium Házának körbejárása, a Zsidó negyedben tett felfedező séta és a budapesti gyógyfürdő látogatás nyerte el leginkább a résztvevők tetszését. A rendezvényhelyszíneket bemutató vacsorák közül pedig a Budai Várban rendezett gálavacsora kapta a legmagasabb értékelést az összes elemzett szempont (helyszín, catering, személyzet és transzfer) szerint.

A felmérésekből az is kiderült, hogy Budapest kimagasló potenciált mutat, mint MICE desztináció, számos válaszadó ajánlaná a várost egy jövőbeni üzleti esemény színhelyéül. A válaszadók többsége kiemelte a város adottságait és tervezi visszatérését mind szabadidős, mind üzleti célból.



A szervezők visszajelzése az eseményt követően:

„Fantasztikus élményt nyújtottunk a résztvevőknek ezen a fontos comeback event-en. A helyszíni visszajelzések hihetetlenül pozitívak voltak, és úgy érzem, hogy az elkövetkezendő napokban még több e-mailt fogunk kapni, amelyek megerősítik az esemény sikerességét és a hihetetlen budapesti fogadtatást.”

Az m&i Private Europe 2021 rendezvény megvalósulásához szükséges forrást a Magyar Turisztikai Ügynökség biztosította.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?