hirdetés
hirdetés

Ha hétvége, irány a Pilis!

A sokáig várt tavaszi időben örömtelien sokan indulnak kirándulni a főváros környéki erdőkbe - állapítja meg a Pilisi Parkerdő Zrt. és felhívja a figyelmet, hogy nem csak autókázni lehet.

hirdetés

Mint közlik: a tavasz hagyományosan a legkedveltebb időszak a turisták körében, a szakemberek ilyenkor regisztrálják a legtöbb látogatót a zöld területeken. Nem is csoda, hiszen a hosszan tartó tél után szükségünk van a napfényre, a jó levegőre, a szabadban történő, egészséges kikapcsolódásra. A legtöbben azonban autóval indulnak a természetbe, és kevesen tudják, hogy a kirándulási lehetőségek tömegközlekedéssel is könnyedén elérhetőek. A Pilisi Parkerdő szakemberei ezért összegyűjtöttek néhány kevéssé ismert, vagy újonnan indult tömegközlekedési lehetőséget, amik nemcsak az egész család számára izgalmasak, hanem használatuk környezettudatos is, így az erdők védelméhez a kirándulók személyesen is hozzájárulhatnak.

A parkerdő szakemberi a környezet tehermentesítése érdekében ajánlják egyebek mellett a dunakanyari kiránulóhajót. A hajójárat Budapest - Szentendre - Visegrád – Esztergom útvonalon közlekedik. A Dunán fölfelé haladva, azaz Esztergom felé menet 12:55-kor a dömösi hajóállomáson is megáll. Visszaútján 17:00-kor köt ki Dömösön és indul vissza Budapestre.

Az ismét közlekedő dömösi átkelő hajót, amiről, amire a Nyugati-Szob vasútvonlara is rá lehet csatlakozni. A Szentendréről induló dömörkapui busz szintén kevésbé terhelő a természet számára, különösen, ha a szentendrei hévről csatlakozunk rá. 

Az egyes közlekedési módok számos, remek túraútvonalhoz csatlakoznak. Elő a térképet, vagy további tippekért irány a parkerdő honlapja, fel a túraszandit, a kocsi akár várhat otthon a garázsban!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai