hirdetés
hirdetés

Komplex turisztikai fejlesztés indul Zircen

Zirc Városi Önkormányzat 418,5 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert a „Komplex
turisztikai fejlesztés Zircen” című, TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00032 azonosító számú projekt
megvalósítására, mely segítségével új turisztikai attrakciók fejlesztése, és turisztikai marketing
megvalósítása révén nő a város vonzereje. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

hirdetés

Zirc Városi Önkormányzat 2016-ban nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” címmel. A projekt célja, hogy a város olyan új turisztikai vonzerőkkel gazdagodjon, melyek növelik az idelátogatók által eltölthető idő mennyiségét és minőségét.

A projekt komplexen kezeli a városi látnivalók fejlesztését. Legjelentősebb része a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház fejlesztése, mely projektelem részeként az épületegyüttes belső részei és udvara megújul, átalakul, és új kiállításokat hozunk létre a kornak megfelelő interaktív elemek felhasználásával.

Emellett a vendégek magasabb fokú kiszolgálása érdekében kávézót fogunk létesíteni. A Magas-Bakony az utóbbi évek során ismét az aktív turizmus résztvevői számára egyre vonzóbb célponttá válik, erre alapozva terveztünk meg egy lovas-kerékpáros túraútvonalat Zircen és környékén, bevonva az érintett szereplőket.

A kialakítandó nyomvonal érinteni fogja a térség vendéglátással foglalkozó szereplőit is Zircen, Szarvaskúton, Olaszfaluban, továbbá lehetőség lesz csatlakozni a Veszprém irányába készülő erdei útvonalhoz.

A város turisztikai kínálatának fontos eleme a minden év augusztus első hétvégéjén a város központi rendezvényterén megrendezésre kerülő Bakonyi Betyárnapok. 

Cisztercita apátság, Zirc / forrás: commons.wikimedia.org
Cisztercita apátság, Zirc / forrás: commons.wikimedia.org

Erre, illetve a további városi és civil rendezvényekre alapozva egy új színpad építésére és kapcsolódó hang- és fénytechnika beszerzésére fog sor kerülni, ezzel tovább bővítve a helyi lakosság és az ide látogató vendégek számára elérhető koncertek, előadások körét.

A korábbi és mostani turisztikai beruházások hatására növekvő vendégszám, és a városközponti parkolóhelyek magas kihasználtságára alapozva új városközponti parkolót is létesítünk, melynél az elektromos autók töltésének lehetőségét is biztosítani tervezzük.

A fejlesztés eredményeként a turisztikai infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése révén növekszik a város turisztikai vonzereje. Jelenleg a projekt előkészítési szakasza zajlik, amely a teljes megvalósítás megalapozását szolgálja.

A projektről bővebb információt a www.zirc-projektek.hu oldalon olvashatnak.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai