hirdetés
hirdetés

Konzulok szerepe a turizmusban

A magyar tiszteletbeli konzulok hosszabb szünet után ismét csatlakoztak brüsszeli székhelyű Világ Konzuljainak Szövetségéhez a  FICAC-hoz (World Federation of Consuls). Ennek alkalmából a FICAC, éves közgyűlését Budapesten tartotta. 

hirdetés

A világ számos országából érkeztek Budapestre a szövetség vezető tisztségviselői Aykut Eken, a FICAC elnöke vezetésével. A delegációt dr. Suha György nagykövet, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa fogadta és látta vendégül. Bemutatta a Minisztérium épületét, könyvtárát valamint egy parlamenti látogatásra invitálta a vendégeket. Kerekasztal megbeszélés keretében méltatta a tiszteletbeli konzulok szerepének fontosságát. A megbeszélés egyik fontos témája volt szerepük a turizmus területén.

Az elmúlt évtizedben rendkívüli mértékben nőtt a világ idegenforgalma, a regionális és tengerentúli fapados járatok megjelenése megsokszorozta a külföldre látogató turisták számát. A határok megszűntek az Európai Unióban, számos ország eltörölte vízumot a beutazáshoz, vagy megkönnyítette a vízumok megadását, akár az interneten vagy érkezéskor, a repülőtéren is felvehető vízumok bevezetésével. Mindezek az intézkedések nagyban hozzájárulnak a „határok nélküli” utazási lehetőségéhez és az utazók számának növekedéséhez.

Ezzel egyenes arányban nőtt a tiszteletbeli konzulok feladata, mivel az utazók probléma esetén követség hiányában a konzulátushoz kell, hogy forduljanak. Több kis ország nem engedheti meg magának, hogy nagykövetséget tartson fenn a világ számos országában, így ezt a feladatot a tiszteletbeli konzulokra bízzák.
A konzulátusoknak jó kapcsolatot kell kiépíteni a fogadó ország hatóságaival, hogy eredményes munkát tudjanak végezni.

A résztvevök Törökországból, Görögországból, Szerbiából, Nepálból és Norvégiából érkeztek. Programjuk szervezésében sokat segített a konzuli testület doyenje Bocsánczy János , Sierra Leone tiszteletbeli konzulja, valamint a magyarországi tiszteletbeli konzulok akik több közös eseményen is részt vettek.

A Konzulok Nemzetközi Szövetségének vezetősége vendéglátóikkal a Külgazdsági és Külügyminisztérium épületében dr. Suha György miniszteri biztos meghivására ismerkednek a Minisztériummal.
A Konzulok Nemzetközi Szövetségének vezetősége vendéglátóikkal a Külgazdsági és Külügyminisztérium épületében dr. Suha György miniszteri biztos meghivására ismerkednek a Minisztériummal.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai