hirdetés
hirdetés

Környezetbarát lett az új máltai parlament

2010-ben kezdték el építeni Málta fővárosában, Vallettában a parlament új épületét, amely a legfelsőbb szerv gyűlésének ad otthont 2015. május 4-től. 

hirdetés

Eddig a Nagymesterek Palotájában ülésezett az elnöki hivatal és a máltai parlament, melynek látogatása a turisták számára nyitott marad. Az épületben történelmi eseményhez kapcsolódó kiállítás (lovagi páncélok, különleges fegyvergyűjtemény, trón, különleges falfreskók, ágyúk) tekinthetők meg, de maga az épület is különleges, hisz észvesztő formákat, díszítéseket láthatunk.

ITt még épült az új parlament (Forrás: Facebook / Architonic)
ITt még épült az új parlament (Forrás: Facebook / Architonic)

A város felújítása projektjén belül egy nyitott színházat építettek, restaurálták a Városkaput és létrehozták az új parlamentet. Az épület igen látványos, hiszen a masszív szögletes kőblokkokat vékony oszlopokra tervezték, így adva annak egy könnyedséget, mely a járókelők számára is átlátható és nyitott. Az épület külső burkolatát egységesen 7000 kőből építették, mely a fényt megszűrve a belső térnek megvilágítást ad, így nem kell használni felesleges energiát. A kő állandó hőmérsékletet biztosítva az egész épületnek elég energiát ad mind a hűtésre, mind a fűtésre. Ez az épület tökéletes példa arra, hogyan lehet olyan épületet létrehozni, melynek szén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.

A projekt tervrajza (Forrás: rpbw.com)
A projekt tervrajza (Forrás: rpbw.com)

 

Böjte Csenge
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai