hirdetés
hirdetés

Környezetvédelmi minősítést vezethet be a repülésben az EU

Német lapértesülések szerint az EU azt tervezi, hogy a légijáratokra és a repülőgép-típusokra is bevezeti a környezetvédelmi besorolást - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Welt am Sonntag információi szerint a döntéshozók olyasmi címkét akarnak bevezetni e célra, mint ami már megtalálható a háztartási eszközöknél. Ugyanúgy piros, sárga és zöld színnel jelölnék, hogy melyik járat vagy repülőgép mennyire környezetszennyező.

Nemcsak a szén-dioxid, hanem a nitrogén-oxidok kibocsátását, a zajszennyezést és a gép életciklusát is figyelembe vennék majd a környezeti terhelés kiszámításánál. Emellett azt is beleszámíthatják majd, hogy a légitársaság használ-e fenntartható forrásból származó üzemanyagot, és mennyi szemetet termel.A besorolás alapjául szolgáló rendszer kiépítése most indul, a lap szerint az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) már kiírta a tendert a beszerzésre.

Az indokolás szerint az EU azért akarja ezt megvalósítani, hogy összehasonlíthatók legyenek az adatok, és ezek alapján az utasok felelős döntést hozhassanak.

A részleteket 2022 végére véglegesítik, arról azonban egyelőre senkinek nincs elképzelése, hogy mikor élesedhet a rendszer.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai