Középkori vásár és Katie Melua a Közép-Dunántúlon

Rendhagyó sajtótájékoztató keretében mutatta be a nyári kampányidőszak legnagyobb közép-dunántúli fesztiváljait a Magyar Turizmus Zrt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A „Kikiáltó”, azaz Mártonné Máthé Kinga közép-dunántúli igazgató meghívására a „királyi régió” öt legnagyobb régiós fesztiválszervezője jött el június 23-án, hétfőn a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontba, hogy segítséget nyújtsanak a nyári tervezgetéshez.

Víz, Zene,Virág Fesztivál, Tata - 2014. június 27-29.

Dr. Kozma Gergely, a Víz, Zene, Virág Fesztivál Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint Magyarország legnagyobb családi fesztiválja a tatai, mely 2013-ban a Príma Primissima-díjat is elnyerte. 2014. június 27-29. között, 17 helyszínen közel 200 program várja az érdeklődőket Tata festői környezetében, az Öreg-tó partján. Családi jellegű összművészeti esemény ez, mely a fenntarthatóság köré épül. A Víz a környezetvédelmet és az ökológiát, a Zene a társadalmi befogadást és toleranciát; a Virág a testi-lelki harmóniát, az egészséges táplálkozást, a családi életet jelképezi. A rangos hazai és külföldi zenekarok mellett (Quimby, Belga, Kft, Ghymes, Demjén, Mystery Gang, Alma együttes és még sokan mások) vízi versenyek, vízi felvonulás, fényfestés, virágkiállítás, gyermekprogramok, légi bemutató, tűzijáték, kirakodóvásár, borudvar is szórakoztatja a látogatókat. A fesztivál belépőjeggyel látogatható, a 14 év alattiak, valamint a regisztrált NOE tagok részére azonban a belépés díjmentes. A városban található múzeumok, kiállítások a Fesztivál ideje alatt a fesztiválbelépővel díjmentesen megtekinthetők. (http://vizzenevirag.hu)

Velence-tavi fesztiválhullám és Cigánymeggy Fesztivál, Velencei-tó; Agárdi Cigánymeggy Fesztivál - 2014. július 5.

Vértes Tibor, a Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke és az Agárdi Pálinkafőzde Kft. ügyvezetője, főzőmester elmondta: idén is megrendezi az Agárdi Pálinkafőzde a Cigánymeggy Fesztivált! Július 5-én, szombaton, hungarikum randevúval, kemencés finomságokkal, koncertekkel (fellépők: Myrtill és a Swinguistique, Bloco de Samba Girassol, Fool Moon, Király Viktor), ingyenes lovagoltatással, játszókerttel és természetesen díjnyertes pálinkákkal várnak mindenkit szeretettel Agárdra. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A nyár a Velencei-tónál is a fesztiváloké és a vízparti üdülésé. Lesz Lakeside Weekend, VW Bogár Talákozó, koncertek a Popstrandon, Péntek Esti Hangtárlat, Emlékparki Nyár rendezvénysorozat, Régi-Égi Áldás Napja, Velencei Nyári Zenés Esték, Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Fesztivál, Anna-napi Gyümölcsünnep, Gárdonyi Géza születésnapi ünnepség, Nemzetközi Néptáncest és Kemencés Kenyérünnep. (http://www.velencei-to.hu)

VeszprémFest, Veszprém - 2014. július 15-20.

Mészáros Zoltán, a Veszprémi Ünnepi Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője bemutatta a világsztárokat felvonultató veszprémi eseményt.

A VeszprémFest több napon át kínálja különböző zenei műfajok legszínvonalasabb, világhírű előadóit, legyen szó világzenéről, jazzről, klasszikus zenéről, operáról, vagy popzenéről. Az idei nagyszínpadi fellépők: Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, Katie Melua, Vaya Con Dios, The Brand New Heavies, Youssou N’dour és a Magyar Jazz Napja fellépői. A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A koncertek belépőjeggyel látogathatók. (http://www.veszpremfest.hu)

Kísérőrendezvényei: A Rozé, Rizling és Jazz Napok, ahol a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai jazz élet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók. Zenei programjai ingyenesen látogathatók. Másik kísérőrendezvénye a Jezsuita kolostorban rendezett programsorozat. 2014 a Nagy Generáció éve - ennek szellemében a kolostor színpadán hallhatjuk Sebestyén Mártát Balogh Kálmánnal és Andrejszki Judittal, Somló Tamást és barátait, Dés Lászlót, valamint a Karácsony János - Angler Ákos duót. A koncertek belépőjeggyel látogathatók.

Végvári Napok, Sümeg - 2014. augusztus 15-17.

Rajnai László, a Sümegi vár művészeti vezetője a ”Történelmi fesztivál, középkori forgatag - egy hétvége a történelem jegyében!” mottójú eseményre invitálta a látogatókat.
A Kisfaludy Várkertben és Magyarország első történelmi élményparkjában mindkét nap 10.00 órától középkori forgatag: kézművesek, vásározók, gyerekfoglalkozások, pónilovaglás, múzeumok, gyermekjátszótér várja a vendégeket. Ízelítő a programokból: jelmezes felvonulás, történelmi lovasjátékok, lovagi torna, olasz zászlóforgatók, spanyol lovas karusszel, a sümegi vár tüzérségi támadása, solymászbemutató, bábelőadás. A programok egy része csak belépőjeggyel látogatható. (http://www.sumegvar.hu)

Koronázási Ünnepi Játékok, Székesfehérvár - 2014. augusztus 16-19.

Dr. Matuz János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészeti intendánsa mutatta be a nagyszabású rendezvényt.

A Vörösmarty Színház és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata másodízben, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Koronázási Ünnepi Játékokat. Eseményei nyomán Magyarország egykori szakrális központjában minden évben néhány napra feltámad a középkor világa, főszerepben egy-egy nagy királyunk alakjával. A belvárosban középkori vásári forgatagot alakítanak ki, királyi óriásbábokkal vonulnak fel. 2014-ben a fesztivál központi alakja Szent László. Cselekedeteit és a róla szóló legendákat a Fény utca hét stációban idézi fel, Európa legnagyobb mozgó történelmi képregényén, mintegy 1 000 m2-en. A Fény utca nappal „Rajz utcává” alakul, hiszen a Rajzolni király! című pályázat nyertes művei kifeszített és kontúrokkal előrerajzolt vásznakon újraszínezhetők lesznek. A magyar királyok egykori koronázó temploma, a Nagyboldogasszony-bazilika helyén, a székesfehérvári Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhelyen, Magyarország legnagyobb épített szabadtéri színpadán László király koronázásának szakrális ünnepe elevenedik meg. (http://www.koronazas.hu)

Nyáron, a Közép-Dunántúlon „zsongás”-ra hív még:

XVI. Kocsitoló Fesztivál, Kocs - július 11-13.

Nemzeti Filharmonikusok Beethoven estjei, Martonvásár - július 19-augusztus 02.

Veszprémi Utcazene Fesztivál, Veszprém - július 23-26.

Fehérvári Zenei Napok – FEZEN, Székesfehérvár - július 30-augusztus 02.

Cell-Cup 2014. Nemzetközi Kézilabda Fesztivál, Veszprém - augusztus 12-18.

XV. Tatai Barokk Fesztivál, Tata - augusztus 18-28.

Székesfehérvári Királyi Napok, Székesfehérvár - augusztus 20-24.

Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál, Mór - augusztus 20-23.

A királyi régió gazdag történelmi öröksége, a királyok városai, várai, kastélyai, és természeti szépségei nem csupán látnivalók, hanem utánozhatatlan hangulatú fesztiválhelyszínek is.


Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.