Közlekedési változások az ünnepen

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján. Változik a közösségi közlekedés menetrendje is, a Volánbusz és a MÁV járatai mellett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetrendjében is jelentős eltérések lesznek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

Pénteken 0 órától jövő szerda reggel 6 óráig lezárják az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát, az Ybl Miklós teret, az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot, az Attila utat a Döbrentei tértől az Apród utcáig, az Apród utcát, a Döbrentei utcát, a Clark Ádám teret.

Szombaton 0 órától jövő szerda délig lezárják az Erzsébet híd északi járdáját a gyalogosforgalom elől, illetve a buszsávot.

Vasárnap hajnali fél 5-től jövő szerda délig lezárják a Lánchíd északi járdáját a gyalogosforgalom elől.

Péntek este 10 órától jövő szerda reggel 6 óráig zárják le a Clark Ádám teret, az Alagút utcát az Attila úttól az Alagútig, az Alagutat, a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig és a Ponty utcát a Fő utcától a Kapucinus utcáig.

Augusztus 20-án, kedd reggel 7 órától szerda reggel 6 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Bertalan Lajos utcától az Üstökös utcáig, valamint a Pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Margit híd északi felhajtóig. Szintén kedd délután 5 órától este 11 óráig lezárják a Lánchidat a gyalogosforgalom elől, továbbá este 6 órától este 11 óráig az Erzsébet hidat a gyalogosforgalom elől. Mindemellett kedd este 7 órától este fél 11-ig lezárhatják a Margit híd - Szent István körút - Bajcsy Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Szabadság híd - Szent Gellért tér - Kelenhegyi út, Szirtes utca - Sánc utca - BAH-csomópont - Alkotás útja - Széll Kálmán tér - Margit körút - Tölgyfa utca - Margit híd által határolt területeket. Továbbá a Szent Gellért felső rakpart - Döbrentei tér - Hegyalja út - Sánc utca - Szirtes utca - Kelenhegyi út - Kemenes utca - Bartók Béla út - Szent Gellért tér által határolt területeket.

Az érintett területeken péntektől több helyen megállási tilalom is életbe lép. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Közösségi közlekedés

A BKK csütörtöki közleményében azt írta, már pénteken és a hétvégén is lesznek olyan járatok, amelyek a megszokottól eltérően közlekednek a budai és a pesti fő közlekedési útvonalak, valamint Duna-hidat is érintő lezárások miatt. A BKK azt a javasolja, hogy a belvárosi rendezvényeket, így a tűzijáték helyszínét is tömegközlekedéssel közelítsék meg az érdeklődők.

Péntek estétől lezárják a Lánchidat, valamint a Várkert Bazár környéki utcákat, az Alagutat és a Fő utcát a Halász utcától. Az elmúlt évekhez hasonlóan lezárják az alsó rakpartokat: a Budai alsó rakpartot a Margit híd és Petőfi híd közötti szakaszon, míg a pesti alsó rakpartot a Havas utcától  a Margit hídig.

Péntek este a 16-os buszcsalád, a 105-ös és 990-es busz menetrendje változik, szombattól a 19-es, a 41-es és a 61-es villamos, valamint a 109-es busz közlekedik a megszokottól eltérően. A 2-es villamos hétfőn és kedden is rövidített útvonalon jár, a 15-ös és a 115-ös busz a Kiskörúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekedik, a D12-es hajó csak 11 és 19 óra között jár.

Az esti tűzijáték miatt kedd késő délutántól a Margit híd-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó utca-Erzsébet híd-Krisztina körút-Vérmező út-Margit körút által határolt területen életbe lépő jelentős korlátozások és a hidak lezárása miatt változik a közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje. Rövidített útvonalon, vagy terelve közlekedik a 4-es és 6-os villamos, az 5-ös, a 7-es és 133E, a 8E, a 9-es, a 11-es és 39-es, a 26-os, a 91-es, a 105-ös, a 109-es, a 110-es és 112-es, a 178-as és a 990-es busz.

A MÁV közlése szerint a megnövekedett utasforgalom függvényében egyes InterCity vonatokat több kocsival közlekednek. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A Volánbusz közlése szerint szombaton a szabadnapi, vasárnap a munkaszüneti napnak megfelelő, hétfőn a szabadnapi, 20-án a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben.

Forrás: MTI


Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.