hirdetés

Közös nevező: az alma

Idén, szeptember szeptember 8-án, vasárnap a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVET) a Jankovich Kúria Hotel és Étteremben tartja következő gasztrorandevúját. A regisztráció már elindult, a szervezők 3000 főt várnak.

hirdetés

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

Az idei helyszín, Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha. A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.

A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:
1. Almalomb Hosszúhetény
2. Anyukám Mondta – Encs
3. Erhardt Étterem Sopron
4. GUSTO 13 – Veszprém
5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
6. IKON Étterem – Debrecen
7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem
8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
9. La Maréda Étterem Győr
10. Macok Bisztró és Borbár – Eger
11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
12. Nomád Hotel – Noszvaj
13. Pajta - Őriszentpéter
14. PalKonyha – Palkonya
15. Platán Restaurant & Café - Tata
16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor
17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest
2. 67sigma – Székesfehérvár
3. Győr és Székesfehérvár után bemutatkoznak Debrecen fesztiváljai is.

KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

EZT ISSZUK MAJD:

• Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
• Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
• Pálinkák – Bestillo, Black Sheep, Szicsek
• Kávé - Nespresso

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai