hirdetés
hirdetés

Közvetlen járat indul Kambodzsa és Indonézia között

2018-ban 55.753 indonéz turista látogatott a Kambodzsai Királyságba ami 11, 8%-os növekedést mutat az előző évvel összevetve.

hirdetés

A 2019-es Ha Long Cityben megtartott Asean Tourism Forum alkalmával Kambodzsa idegenforgalmi minisztere Thong Khon megbeszéléseket folytatott Arief Yahya indonéz miniszterrel a két ország diplomáciai kapcsolat felvételének 60. évfordulója alkalmából, ahol az országaik közötti idegenforgalom fejlesztése volt a legfontosabb téma. Bilaterális munka csoportot szándékoznak létrehozni a konkrét tervek és lehetőségek megbeszélésére és kidolgozására. Indonézia nagy lélekszámú ország, ahonnan millió számra utaznak a környező országokba, de a közvetlen légijárat hiánya Kambodzsa és Indonézia között nem teszi lehetővé a kétoldalú idegenforgalom nagyobb méretű fejlődését.

"Rendkívül fontos lenne az iszlám többségű indonéz utazóknak a halal étkezés, ami jelenleg nem megoldott és ez komoly gátja lehet a beutazó turizmusnak. A közvetlen járat hozzá fog járulni a kereskedelem növekedéséhez és várhatóan a beruházási lehetőségek is bővülni fognak" - tájékoztatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Idegenforgalmi Minisztérium Magyarországi Képviselet vezetője. A két ország közötti kereskedelemi forgalom elérheti a 320 millió dollárt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai