hirdetés
hirdetés

Kultúra a kirakatban

A Kirak(h)atod a Kirakatba kiállítást Budapest belvárosában, az V. kerületben rendezik meg. Nem csak használaton kívüli, de működő üzletek kirakataiba is kerülnek nyertes pályaművek. A rendezvény másik érdekessége, hogy idegenvezeő hallgatók gyakorlati terepévé is válik. 

hirdetés
A programhoz működő üzletek is felajánlották kirakataikat a művészeti szakos diákok nyertes munkáinak : idén a Fuga Galéria, Józsa Judit Galéria, Kódex Kiadó, Lóca Vendéglő, Bestsellers Könyvesbolt, Carpaticum is kirakatának felajánlásával a kiállítás sikerességéhez járul hozzá.Összesen 25 kirakat készül és 38 plakát kerül kihelyezésre 10 helyszínen. Ezek majdnem a felének a Millennium Üzletház biztosítja a helyet. 
 
A rendezvényen idegenvezető tanulók viszik körbe az érdeklődőket, akiknek nem okoz gondot kirakattörténeti betekintést is nyújtani a programhoz csatlakozóknak. Ide kattinva lehet jelentkezni a kirakatverseny és kiállítás tárlatvezetésére.
 
A Bauhaus idén épp a 100. évfordulóját ünnepli, így érthető módon ez lett az egyik kategória pályaműveinek inspirációja. A másik két kategória a III. Belvárosi Jazzverseny valamint Ady Endre (halálának 100. évfordulója okán). "Mind a 3 téma egyaránt megragadta a fantáziájukat. Nagyjából ugyanannyi pályamű érkezett mindegyikre"- tudtuk meg Roberta Faltistól, az esemény szervezőjétől. 

A kirakatverseny zsűrizése április 15-én 10 órakor kezdődik. A díjátadóra április 30-án 17 órakor a Szabolcsi Bence Zeneiskolában (Vármegye u.9.) kerül sor.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai