hirdetés
hirdetés

Külügyminisztériumi figyelmeztetés Kenyába utazóknak

A napokban megerősítette a Kenyába utazóknak szánt, tavaly októberben kiadott figyelmeztetését a Külügyminisztérium. A Nairobira vonatkozó legfrissebb brit felhívást viszont eddig nem vettük át. 

hirdetés

A Külügyminisztérium továbbra is életben tartja az október végén kiadott figyelmeztetését, ami arra vonatkozik, hogy Kenya szomáliai katonai beavatkozása miatt a terrorfenyegetettség szintje a legmagasabb fokozatba került.

A kenyai rendvédelmi és biztonsági erők fokozták a bevásárló központok, szállodák, repterek védelmét. A Külügyminisztérium javasolja az utazóknak, hogy kerüljék a nyitott teraszokat, éttermeket, bevásárlóközpontokat, templomokat, sportközpontokat, a közismert éjszakai bárokat. Továbbra se utazzanak a Lamu-szigetcsoportra.

Az ország északi része két hónapja a legveszélyesebb területek közé került: Isiolótól Északra, az etióp határig. Még szervezett utakon se közelítsék meg szárazföldön Samburu, Shaba és Buffalo Springs nemzeti parkokat. Csak repülővel utazzanak ezekbe a nemzeti parkokba. 2011. november elején két brit turistát támadtak meg fegyveresek Isiolonál, a kenyai sofőrt meg is ölték. Az azóta eltelt időszakban más szervezett csoportot ért támadásról nincs tudomásunk.

A Külügyminisztérium felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy kenyai utazásuk idején a kenyai-szomáliai határt 60 km-es körzetben, a parton 150 km-es körzetben ne közelítsék meg, különösen kerüljék Mandera, El-Wak, Wajir, Liboi, Dadaab vidékét. Tengerparti nyaralásukkor értékeiket csak biztonságos széfben tárolják, a kevésbé ismert nyaralóhelyeket kerüljék el, mert gyakran a helyi személyzet követi el a rablásokat, nem egyszer a széfet is kitépték a falból. Az útlevél adatoldaláról és a vízumról mindenki készítsen másolatot, és kirándulásokra, városnézésekre a másolatot vigye magával.

A Külügyminisztérium változatlanul érvényben tartja továbbá a kenyai nagyvárosok, különösen Nairobi nyomornegyedeinek elkerülésére vonatkozó korábbi felhívását. A jelenlegi helyzetben különösen indokoltnak tartjuk, hogy a Kelet-Afrikába (beleértve Etiópiát is) készülő magyar állampolgárok regisztrálják magukat a következő link segítségével:

Adatlap konzuli védelemhez

A brit külügyminisztérium január 10-én kiadott közleménye a fentieken túl arra is figyelmeztet, hogy a fővárosban, Nairobiban fokozott a terrorveszély. A britek értesülései szerint terroristák merényleteket terveznek ott a közeljövőben, amelyek a helyi lakosság mellett érinthetik a turistákat is. Célpont lehet a közlemény szerint szálloda, bevásárlóközpont és tengerpart is. Ezért arra kérik a brit állampolgárokat, hogy különös figyelemmel járjanak el a nyilvános helyeken és a rendezvényeken. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai