hirdetés
hirdetés

Látogatás az Édenbe

Orfű Péccsel és Pécsváraddal összefogva elnyerte 2011-ben az EDEN - Kiváló Európai Desztinációk Magyarország "Régi értékek - új funkciók" címet. A térséget tanulmányúton nyílt lehetőségük alaposabban is megismerniük az újságíróknak szerdán.

Munkatársunktól

hirdetés

A találkozónak a pécsváradi vár díszterme adott otthont, ahol Hegyi Zsuzsától, a Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetőjétől megtudhattunk, milyen erőfeszítéseket tesznek a régióban, hogy felzárkózhassanak azokhoz a területekhez, amelyeknek azért jobbak a mutatóik, mert sok gyógyfürdőjük van. Egyben megemlítette, hogy végre Magyarhertelenden is nyílik egy fürdő, amely remélhetőleg sok turistát fog vonzani.

Az Orfűi TDM menedzsere, Horváth Viktória elmondta, hogy régiójukban a programokat az évszakokhoz kötötték, mindig más a célcsoport, a tavasz a diákoké, a nyár a családoké, az ősz célcsoportja a céges csapatépítő programoké, télen pedig egyéni utakhoz várják a vendégeket. Többek között emiatt bizonyult a Mecsek a „Régi értékek-új funkciók” pályázat legjobbjának.

A találkozóra meghívták a korábbi EDEN nyerteseket is, akiktől értékes tanácsokat vártak az új díjazottak. Az összefogásban rejlik a pályázat sikere, az együttműködés a cél, amellyel eredményeket lehet elérni - ez volt a nyertes desztinációk képviselőinek együttes véleménye.

Az EDEN díj hatásáról és eredményeiről beszélt Szabó Lajos, a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságának megbízott igazgatója. A régió a Tisza-tó, Magyarország legjobb természetes vizű desztinációja című pályázatával tavaly lett EDEN nyertes.

2009-ben Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációjaként lett kiváló desztináció Írottkő. Az Írottkő Natúrpark Egyesület elnöke, Bakos György elárulta, hogy 15 település összefogásából jött létre ez a civil szervezet, amely a díj óta számtalan eseményen vett részt és tavaly szintén meghívta az EDEN-díjasokat egy eszmecserére.

Az Őrség pályázata 2007-ben nyert. A díjátadót követő évben 9 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, árulta el a résztvevőknek Kevy Albert környezeti-nevelési és ökoturisztikai szakember. Kevy Albert szerint fontos a helyi lakosság körében tudatosítani, hogy nem véletlenül lettek nyertesek, a díjasoknak pedig össze kell fogni.

A szakmai programot követően élménydús délutánban volt részük a résztvevőknek, akik megismerték a Pécsváradi várat, részt vehettek a hőspróbán és kipróbálhatták az íjakat is. A csoportot Pécsett a Trafik Lokálban látta vendégül a tulajdonos. A Nádor Galéria megtekintése után a Zsolnay negyedben, a Bóbita Bábszínház Kakaóbárjában beszélgethettek Sramó Gáborral, a Bóbita igazgatójával. Utolsó programként Orfűn tekinthették meg a Vízfő-barlangot és a Malom-múzeumot (Nicsinger-malom).

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai