hirdetés
hirdetés

Látványkonyha és sószoba is van Villány új rendezvényházában

Projektátadó rendezvényt tartottak a villányi Kiállító- és Rendezvényházban június 11-én, amelyre a turisztikai sajtó képviselőit is meghívták. 

hirdetés

Érthető volt az érdeklődés, hiszen a tervek szerint jelentősen csúsztak az átadással, de az érveket még az uniós forrásokat biztosítók is akceptálták: a zord időjárás következtében, az esőzések következtében a terület majdnem mocsárrá változtatta a helyszínt. A tervezők és kivitelezők össze is szedték minden tudásukat, hogy sikeresen megvalósuljon, amit a tulajdonos, Kovács László (Secret Key Kft.) segítőivel együtt megálmodott.

Kovács László
Kovács László
A Széchenyi 2020 program keretében, a 83,7 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően jött létre az a rendezvényház, amelyet az 1800-as évek második felében kialakított borpincére építettek és felújítottak. Itt kapott helyet a Bormúzeum, mely a borászathoz, a szőlészethez és Villányhoz kapcsolódó kiállításoknak ad helyet.

Egyszerre 130 embert képes befogadni a rendezvényház, amelynek belső terét két részre osztották, látványkonyhát, bortrezort és sószobát is kialakítottak az épületben. A hangulatos, 60 fős teraszon baráti, családi és üzleti események számára lesz hely.

Fontos szempont volt az építésnél, hogy a vakok és gyengénlátók, valamint a halláskárosultak is részt tudjanak venni egy jó hangulatú vacsorán, így számukra is teremtettek erre lehetőséget.

Az ünnepségen Kovács László tulajdonos elmondta, hogy állandó és időszaki kiállításokkal is szórakoztatni kívánják az ide látogató belföldi turistákat és az egyre nagyobb számban hazánkba látogató külföldi vendégeket. A kiállításokon megismerhetők lesznek a régió szőlőtermesztési és borászati hagyományai, melyhez hozzájárulnak a Magyar Bortörténeti Társaság által felajánlott kiállítási anyagok. Emellett a villányi bor világhírű felfedezőjének, Schuth Vilmosnak is emléket kívánnak állítani.

Terasz
Terasz

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt Takáts Gyula, Villány polgármestere, majd a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Nagy Csaba is hangsúlyozta, milyen nagy jelentőségű a város, valamit a régió számára az új létesítmény.

A rendezvényházat sváb műsorral, borkóstolóval és kiváló ízekkel avatták fel.

Átvágják a szalagot
Átvágják a szalagot

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai