hirdetés
hirdetés

Lazultak a vízumszabályok Indiában

India belügyminisztere jelentette be a hírt, miszerint 43 nemzet számára elegendő az érkezéskor kiváltott elektronikus turistavízum, melyet később más országok állampolgáraira is szeretnének kiterjeszteni.

hirdetés

A turisták számának növelése érdekében India bejelentette, hogy 43 ország állampolgárai számára teszi elérhetővé az országba való belépést követően kiváltható vízumot, melyhez egy elektronikus utazási engedélyezési rendszert (electronic travel authorisation, ETA) használnak. Ezzel a vízummal legfeljebb 30 napig tartózkodhatnak az országban az erre jogosultak.

India turisztikai minisztere, Mahesh Sharma elmondta, hogy nem csupán a szabadidős turisták számának növekedésére számítanak ezzel a lépéssel, hanem a rövid időre orvosi kezelés miatt itt tartózkodók és az alkalmi üzleti utazók számának gyarapodását is remélik az egyszerűen kiváltható elektronikus vízumtól. Hozzátette, hogy fokozatosan egyre több nemzetre fogják kiterjeszteni a VOA-t (Visa on Arrival).

India kilenc nemzetközi repülőterén érhető el ez a típusú vízumigénylés, a következő városokban: Bengaluru, Csennai, Kocsín, Delhi, Goa, Haidarábád, Kalkutta, Mumbai és Tiruvanántapuram.Jelenleg a következő 43 ország állampolgárai számára érhető el az érkezéskor kiváltható vízum:

Ausztrália
Brazília
Kambodzsa
Cook-szigetek
Dzsibuti
Mikronéziai Szövetségi Államok
Fidzsi-szigetek
Finnország
Németország
Indonézia
Izrael
Japán
Jordánia
Kenya
Tonga
Laosz
Luxemburg
Mauritius
Mexikó
Mianmar
Új-Zéland
Niue
Norvégia
Omán
Palesztina
Pápua Új-Guinea
Fülöp-szigetek
Kiribati
Dél-Korea
Marshall-szigetek
Nauru
Palau
Oroszország
Szamoa
Szingapúr
Salamon-szigetek
Thaiföld
Tuvalu
Egyesült Arab Emírségek
Ukrajna
Amerikai Egyesült Államok
Vietnam
Vanuatu

(forrás: Gulf News)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai