hirdetés
hirdetés

Lebontják Milánó egyik ikonikus építményét

Olasz sajtóhírek szerint minden jel arra utal, hogy teljesen lebontják Milánó világhírű futballstadionját, a San Sirót, és a helyén felépülő új létesítményben tartják majd meg a 2026-os téli olimpia nyitóünnepségét

hirdetés

A Corriere della Sera olasz napilap értesülései szerint a hivatalosan 1926-ban megnyitott San Siro helyén új stadion épül, várhatóan 1,2 milliárd euróért.

Fotó: euronews.com
Fotó: euronews.com

A San Sirót - hivatalos neve a 30-as évek kétszeres világbajnoka után Stadio Giuseppe Meazza - jelenleg a milánóiak két élvonalbeli csapata, az Internazionale és az AC Milan felváltva használja. A 83 ezer ember befogadására is alkalmas San Sirót építészek egy csoportja próbálta megóvni legalább részben, de a kormány sem műemlékvédelmi, sem építészeti szempontból nem találta megmentésre érdemesnek, és elutasította az építészcsapat beadványát.

A NOB 2019 nyarán ítélte oda Milánónak és társszínhelyként Cortina d'Ampezzónak a téli játékokat, amelyeket 2026. február 6. és 22. között tartanak. Olaszország eddig kétszer rendezhetett téli olimpiát: 1956-ban Cortina d'Ampezzóban, 2006-ban pedig Torinóban.

A San Siro onnan is ismerős lehet a futballt szeretők széles táborának, hogy ott rendezték a 2016-os BL-döntőt.

A teljes hír megtalálható: ITT

 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai