hirdetés
hirdetés

Legendás légitársaság éled újjá Amerikában

Közel negyedszázados kihagyás után ismét levegőbe emelkedhetnek az Eastern Airlines gépei.

hirdetés

A legendás amerikai légitársaság ugyanis ismét a ringbe száll - egyelőre a hazai piacon. Az amerikai légügyi hatósághoz, Federal Aviation Administration (FAA) már beadták a kérelmet, s erre legkésőbb 12 hónap múlva megkapják a választ illetve a jóváhagyást.

Az Eastern Airlines az Egyesült Államok egyik legismertebb és legnagyobb cége volt. Az 1926-os alapítást követően egy sor tulajdonos kezén ment át - így többet közt egy ideig General Electric is tulajdonosa volt a cégnek.

Egy kép 1986-ból, fotó: Eduard Marmet
Egy kép 1986-ból, fotó: Eduard Marmet

A Miami székhelyű vállalat egy sor konkurensét - így a Texas Airt - is megvásárolta és egy részüket tovább is adta. Így került Donald Trump birtokáka 1989-ben az Eastern Air Lines Shuttle nevű leányvállalatuk, amelyet a milliárdos saját nevére "vett" és Trump Shuttle néven működött. Az Eastern csődjét az Öböl háborúnak "köszönheti"; a légitársaság gépei 1991. január 19-én álltak le.

A jogutódnak számító Eastern Airlines Group azt tervezi, hogy már az idén elindítja  chater járatait a Miami International reptérről. Az első gépek Airbus A 319-es lesznek. Régi-nagyhírű amerikai légitársaság újra indítása nem szokatlan, hiszen korábban a PanAm is megpróbálkozott a cég újjáélesztésével - a siker azonban elmaradt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai