Legyen Ön is résztvevője az Év gasztronómiai kalandjának!

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete november 30-án nagyszabású nyilvános gálavacsorával tiszteleg Gundel Károly munkássága előtt, amelyet a közelmúlt és a jelen 5-5 meghatározó séfje készít el.

A szakma kötetlen és örömteli ünnepén az Ipartestület és szakácskiválóságok 5 fogásos menüsorral, éjféli büfével és korlátlan italfogyasztással várják a vendégeket.

Legyen Ön is részese az Év Vacsorájának:

A csábító ételsor:

Bíró Lajos (Bock Bisztró) – Sárközi Ákos ( Borkonyha): Amuse Bouché falatok

Palóc cappuccino, tárkony bon-bon

Borjú Magyaróvári módra

Töltött alma kocka

Garaczi János (Tanyacsárda Lajosmizse ) – Rácz Ferenc (La Fiesta Party Sevice) Hideg előétel

Formában sült libamájpástétom birsalma pürével

Paprikás malacfül és nyelvkocsonya

Gundel saláta

Gullner Gyula (Duna InterContinentál) – Wolf András (Salon Restaurant): Leves

Csicsóka krémleves, ropogós zsályalevelekkel

Wolf András – Fekete Antonio (Salon Restaurant – New York Kávéház): Meleg fogásközi étel

Enyhén füstölt pisztráng tormás karfiollal

Cseh János (Marriott) – Győrffy Árpád (Arany Kaviár Étterem): Főfogás - derékétel

Zselici vaddisznó tarja céklavariációkkal és kelbimbólevélkékkel

Kovács Sándor (Gerbeaud) – Andrész Zoltán (Andrész Cukrászda):Desszert – nyalánkság

Gundel palacsinta-varázs

Juhász Attila (séf, Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness****): Éjféli büfé

Hideg parasztos ízelítő házi disznóságokból

Konfitált malaccsászár alföldi kemencés káposztával és kolbászos krumpligombóccal

Filézett kappanmell és comb vadas mártásban, roppanós zöldségekkel, zsemlepudinggal

A részletes menü innen tölthető le.

A eseménynek otthont adó mezőkövesdi Belneo Hotel Zsóri **** Wellness Szálloda a részvevőknek kedvezményes szobaárat biztosít a gálaest éjszakájára.

A rendezvény esetleges hasznát az MVI szakmai érdekvédelmi céljainak megvalósítására fordítja.

Bővebb információért keresse fel az MVI Titkárságát az info@mvi.hu címen.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az esemény, a jegyigénylő nyomtatványt itt érheti el.

A Gálaest részvételi díja 18 000 Ft, MVI tagoknak 15 000 Ft

Az árak a teljes étel- és italsort tartalmazzák, de nem tartalmazzák a szállás díját.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.