Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban

A Budapesti Gazdasági Egyetem ProGasztro Klubját Hegedűs Péter 11. alkalommal szervezte meg. A rendezvényt már a kezdetektől fogva élénk érdeklődés kísérte az iskola hallgatói körében. Persze ma már a klub korábbi meghívott szakemberei is klubtagokká váltak a mindig izgalmas új témáknak és a színes előadóknak köszönhetően.

Miből is áll egy ilyen klubdélután?

Néhány tartalmas és szórakoztató előadás a szálloda és vendéglátás sikeres szakembereitől a jövő szakembereinek. Volt már a klub vendége séf, étteremvezető, recepciós és szállodaigazgató is. Nem ez számít, hanem a szakma szeretete és tisztelete.  A diákokat az életre kell nevelni, az iskolának mintegy hidat kell teremtenie a mostani és a jövő generációja között - tartja Hegedűs Péter egyetemi oktató, a klub elnöke és alapítója, korábban a Budavári Fortuna fine dining étterem igazgatója, aki nem csupán érdekes előadásokat szervez, de mindig belecsempészi a klubdélutánokba a kultúrát és a gasztronómiát is. Az előadásokat követően mindig megszólal a zene, melyre a legkülönlegesebb előadók érkeznek, a híres, befutott sztároktól kezdve az amatőr művészekig. Ezután pedig az egész társaság átvonul a ’SZÍNESBE’, ahol kötetlen formában beszélgethetnek a meghívott előadók és résztvevők, mely társalgást a gasztronómiai remekművek kóstolása egészíti ki.

A ProGasztro klub mögött egy támogató csapat áll

A klub működésének fő patrónusai a Turizmus Intézeti Tanszék vezetőnője, Dr Szalók Csilla és Dr. Csizmadia László professzor, akik már kezdetektől támogatják ezt a diákok körében is népszerű rendezvénysorozatot. A Turizmus Intézeti Tanszék és a ma már több száz fős ProGasztro klub "ablakot nyitott a világra", mely egy komoly innovációt jelent az egyetem falai között. " Megálmodói szenvedélyesen szeretik és tisztelik az életet, s nem titkolták azon szándékukat, hogy egy olyan egyetemi klubéletet hozzanak létre, amely időről-időre felejthetetlen élményekkel ajándékozza meg tagjait, ébren tartja a vágyat egy elegáns, kifinomult életforma iránt, közösséget teremt, találkozóhelyet, ahol mesterek, tanulók, barátok kiváló ételek, nemes italok társaságában folytathatnak eszmecserét" – olvashatjuk küldetésüket a meghívóban.

Bor, gasztronómia és zene kivételes vendégek társaságában

A márciusi klub vendége volt Mario Magalhaes, az alig két éve megnyitott, de már több neves nemzetközi díjat besöpört Aria Hotel szállodaigazgatója, valamint Magyar Kornél, a szálloda saját zenei igazgatója, aki kidolgozta a szálloda zenei koncepcióját. A háromezer darabból álló zenei gyűjteményből a vendégek igényeinek megfelelő listákat állít össze ma is és megismerteti a magyar zenei élettel a Budapestre érkező turistákat.

A bor és a gasztronómia igényes párosításának lehettünk tanúi dr. Lőrincz György, az egri St. Andrea Pincészet borászának, Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfjének és Lizsicsár Miklós üzletvezetőnek előadásában. Bebizonyították, hogy lelkesedéssel, akarattal és egy kis szerencsével megvalósíthatók legmerészebb álmaink is.

Tompos Kátya színművésznő, Hrutka Róbert kíséretében a vers és a zene csodálatos összhangjával valósággal elvarázsolta az ifjú generációt (az idősebbet is).

A „SZÍNES”-ben pedig ezúttal a St. Andrea pincészet Napborát (Egri csillagok) és az Áldás nevű bikavért kóstolhattuk ’egy kis szellemi táplálék’ mellett, melyen ezúttal Barna Ádám, a St. Andrea étterem szakácsmestere készített, így a résztvevők a következő falatkákat kóstolhatták:

- Kacsamáj mousse kacsatepertős buktán, kakukkfüves almakompóttal

- Kőrösi körözöttes „kavicsok”

Lőrincz György egri borász a pincészete 2 zászlós borát hozta el – Áldás és a Nap bort.

A negyedik évad második klubösszejövetelének mottója „És neveld lelked kérlelhetetlen igényérzetre” (Márai Sándor) pedig találóan kifejezi a klub célját: igényességre, alázatra és a szakma szeretetére, becsületére nevelni a jövő generációt. Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.